Костадин Димитров е кандидатът на ГЕРБ за градоначалник на Пловдив. Той е досегашен кмет на район "Тракия".

Лидерът на ГЕРБ отиде в Пловдив, където лично оповести номинацията му като успешен досегашен кмет на района от централата на партията там.  Той отговори и на въпроса защо в последния момент обявява кандидата си и кои са били потенциалните кандидати.

"Защото винаги търся и по-добро, затова ГЕРБ 20 г. и в момента е близо с 7 по-напред от обединените, защото ние търсим развитие. Ако имаше по-добър кандидат, щях да събера групата и да кажа на структурите "считам, че този човек ще се справи по-добре".

Борисов изтъкна, че местният актив и знакови лица за Пловдив от спортните среди, като Стефка Костадинова и Йордан Йовчев, подкрепят Костадин Димитров за кмет.

Той препоръча на своя отбор да води позитивна кампания и да показва направеното през последните три години, когато управляваше града. 

"Лични квалификации - не. Обиди - не. Показвате направеното", поръча Борисов на своите. И настоя кандидатите на ГЕРБ така да водят кампанията, че след три седмици в парламента ГЕРБ пак да имат мнозинство.

Борисов допълни, че ГЕРБ-СДС ще подкрепи кандидат на ПП-ДБ на балотаж, където те са стигнали до втория тур.

"Кандидатите на нашите некоалиционни партньори са слаби, вървят само надолу", каза още Бойко Борисов.

"Искам да благодаря на г-н Борисов за доверието, на членовете на партия ГЕРБ-Пловдив и на отбора, който стои до мен", отвърна Димитров. 

Кой е кандидатът на ГЕРБ в града на тепетата?

Костадин Димитров е магистър по математика, завършил е Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

Кмет на район "Тракия" - Община Пловдив за трети мандат - 2011 - 2015 г., 2015 - 2019 г.

На Местните избори на 27.10.2019 г. е избран за районен кмет на първи тур с над 60 % от гласовете. Преди това е работил като заместник-кмет в район "Централен" и в частния сектор.

Вицепрезидент на Българската федерация по таекуон-до ITF.

Дългогодишен състезател по таекуон-до ITF - републикански шампион, член на Националния отбор, международен инструктор и международен съдия, майстор по таекуон-до ITF, треньор на много европейски и световни шампиони, организатор на Световното първенство по таекуон-до ITF 2015 г. и на Световното първенство по таекуон-до ITF 2019 г. в Пловдив и др.

На въпрос дали има проведена социология по отношение на подкрепата към Костадин Димитров, Борисов отвърна: Социологията за мен е това, което е направено.

 

Скрийншот: Фейсбук, профил на Бойко Борисов

"През изминалите години мога много да изброявам направенето от ГЕРБ за този град, детски градини, пречиствателна станция, стадиони и още много други", заяви Борисов, като припомни, че града не е имало дори спортна зала. "Има с какво да сравнявате последните три години, ако искате с града ви да стане това, което стана в държавата. Последните три години - нищо. Водният цикъл завърши с наши проекти, стадионите също. Тези, които се явяват сега и дават заявка за управление, управляваха и тогава", заяви още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ разбулва утре енигмата за София - името на кандидат-кмета

До този момент Борисов все още не е съобщил само номинацията си за столицата, но покани медиите утре в София, когато ще я обяви.

"Ще съобщя кандидата за кмет на София, когато си отида в столицата, не е редно да го съобщя в Пловдив. Утре заповядайте в София", заяви Борисов.

Само преди ден слухове и публикации спрегнаха името на подалия оставка шеф на бТВ Антон Хекимян за кандидат-кмет на ГЕРБ в София, след като вчера той обяви напускането на телевизията и решението си да не се занимава повече с журналистика. От ГЕРБ не са потвърдили, нито отрекли неофициалните информации.

По-рано тази сутрин в ефира на БНТ Румяна Бъчварова коментира, че не иска да спекулира с името на журналиста Антон Хекимян, но каза за кандидата на ПП-ДБ, че "Васил Терзиев е една добра кандидатура за София".