Парламентарната група на новата партия "Величие" може да постави рекорд по разпад в парламента. Само седмица след като НС заработи, от нея може да бъдат изключени 5-6 души заради съмнение, че са гласували с ГЕРБ и ДПС. Това заяви Ивелин Михайлов след откриване на събора "Ново начало" край историческия парк в с. Неофит Рилски, чийто създател и собственик е той.

"Има потенциално разцепление в партията, това е направо предателство. Вчерашното гласуване е предателство срещу народа. Не можем да гласуваме за престъпници. Говорих с деветима от нашите депутати, които казаха твърдо, че няма да направят такова нещо, другите ми казват, че това е политика", каза пред журналисти Михайлов, цитиран от "24 часа".

В момента "Величие" има 13 депутати. Ако дори четирима напуснат или бъдат изключени, парламентарната група се разпада, защото за съществуването и са необходими поне 10 депутати. А ако 6-има гласуват с ГЕРБ и ДПС, това означава мнозинство от 121 депутати, които могат да съставят правителство.

Пред събралите се Михайлов заяви, че предлага държавният бюджет да стане в размер на 500 000 млрд. лв. като така ще може да работи икономиката.

Михайлов, който не е народен представител, иска да се срещне лично с Бойко Борисов и Делян Пеевски на публични преговори, за да няма институции, които да "мачкат" обикновените хора.

Той обяви, че има заплахи за живота му, за което знаят и службите. На въпрос от кого, той отговори: Има две институции в България, които могат да заплашват.  Правят проверки на "Исторически парк" и на фирмите ми, да са живи и здрави, но дайте и аз да направя проверки.

Да направим комисия с 10 души от народа, ще извикаме специалисти и да тръгнем да проверяваме, закани се Михайлов.

На въпрос дали се страхува за живота си, Михайлов отговори, че мечтае да гръмне веднъж в живота си по противника. Като противник идеологът на "Величие" вижда всеки престъпник и всеки, който иска да го застреля. Господ да ми даде сила един път и аз да гръмна, заключи Михайлов.

Според съоснователят на партия "Величие" на днешния събор на "Величие" в "Историческия парк" са дошли 10 000 души, но според "24 часа", на базата снимки и видео с дрон на техен репортер, присъстващите са били не повече от 3000 души. Събитието беше широко реклламирано в социалните мрежи, като амбицията на Ивелин Михаалов беше да събере 100 хил. души, които да покажат "заедността" на своите привърженици и да уплаши мафията, че винаги може да свика толкова хора под знамената и да промени управлението.

Във видеото се виждат и демонстрациите на "бойната слава на дедите ни".