Група роми са пребили шофьор на туристически автобус край Луковит. Агресията на пътя се е разиграла в събота (22 юни) на пътя Карлуково - Луковит пред ужасените пътници, предимно от жени и деца.

Повод за конфликта станал лек пътен инцидент без пострадали. Автобусът е пътувал в посока село Карлуково, когато изкача автомобил с превишена скорост и се забива в задната част на автобуса. От колата са изскочили няколко души и последва напрегната размяна на реплики между шофьорите. Междувременно, освен хората от колата, която участва в инцидента, на място идват още няколко автомобила. От една от колите изкача младеж, който започва да нанася удари на шофьора на автобуса. Екскурзоводката на туристическата група се е опитала да потуши боя, но и тя е ударена.

След като подават сигнали на 112 идва и полиция. Шофьорът на автобуса е прегледан в болница и е освободен за домашно лечение.

"Нападателите са били с боксове, с ножове, били са много, можеха да убият шофьора ни", каза управителката на туроператорска фирма Елица Михайлова пред bTV.

"Не съм участник в тази екскурзия, но получавах през цялото време информация от туристите и от моя екскурзоводка. Разказваха ужасни неща", каза още Елица Михайлова.

Шофьорът на автобуса е със счупена челюст, цепната главата и счупено ребро, уточни управителката на туроператорска фирма.

Кадри, разпространени от сайта Travel News, показват част от ситуацията, разиграла се край Луковит.

Относно удара между колата и автобуса тя знае, че черният автомобил, който се е движил с висока скорост, не е успял да вземе ляв завой и се е ударил в автобус

От МВР съобщават, че в РУ на МВР в Луковит е задържан 36-годишен мъж от с. Карлуково. Смята се, че той е нанесъл ударите, причинявайки средна телесна повреда на 51-годишния шофьор на автобуса. Установен е и друг участник в спречкването - мъж на 20 години. Той обаче все още се издирва, твърдят още от МВР.

По случая в РУ на МВ в Луковит е образувано досъдебно производство по чл.129, ал.1 от Наказателния кодекс. Работата по случая продължава.