Семеен скандал в Бургас завърши с двойна смърт тази вечер около 18:00 часа. Млад мъж е убил жена, с която е живял на семейни начала, пред очите на 4-годишното им дете, а след това се е самоубил. 

Жертвата е 32-годишна бургазлийка, а тялото ѝ е открито в парк в комплекс "Славейков" в района на църквата "Света Троица", съобщава пресцентърът на ОД на МВР в морския град. Жената е била намушкана с нож във врата от приятеля си, след като са се скарали в парка, твърдят свидетели пред полицията.

Снимки вижте тук >>

Семейната трагедия се е разиграла за минути. За престъплението се разбира, след като бургазлия намира само дете в парка, до църквата и подава сигнал на тел. 112 в 18:02 часа тази вечер. Четиригодишното момиченце обяснило, че родителите му са се скарали и са го изоставили.

Две минути по-късно друг гражданин звъни на спешния телефон, за да съобщи, че почти на същото място, но зад храма, лежи жена, обляна в кръв и в безпомощно състояние. Тя е починала на място, като е констатирано, че има прободна рана в областта на врата, уточняват от МВР в Бургас.

В 18:08 часа е получен трети сигнал на тел. 112 - вече за скочил мъж от бл. 10, вх. 3 в комплекс "Славейков". Установена е самоличността му - 35-годишен бургазлия, който е живеел на семейни начала с убитата. 

По непотвърдени данни убитата е възнамерявала да напусне мъжа си, поради което е възникнала семейната кавга. След като го уведомила за решението си да се разделят, той прерязал гърлото ѝ. 

Прекосил парка и се качил до 12-ия етаж на блок 10 в жилищния комплекс "Славейков", откъдето се хвърлил - от прозорец на стълбищна площадка. Тялото му паднало пред последния вход на блока, където на пейка седели възрастни жени. 

Снимка: БТА

"Седяхме си тук и си говорихме спокойно, когато тялото се стовари върху плочките", свидетелстват шокираните жени от блока пред местния сайт "Бургас Инфо". Самоубиецът не е бил техен съсед. А по неофициална информация той е скочил от междустълбищната площадка, намираща се на 12-ия етаж.

Образувано е досъдебно производство за убийство и последвало самоубийство. 

Снимка: БТА

И на двете местопроизшествия екипи на полицията извършват огледи. Предстои психолог да разговаря с малкото момиченце, което загуби в един миг и двамата си родители.

Преглеждат записи на камери, за да бъде потвърдена или отхвърлена версията за убийство и последвало самоубийство. Все още се издирва и ножът, с който е убита жената.

Униформените проверяват кошчета за боклук, контейнери, тревни площи в парка, а на мястото на самоубийството в "Славейков" се очаква всеки момент да пристигнат линейка, която да откара тялото, и криминалисти.

Скрийншот: YouTube