Лидерът на групата на "Величие" в парламента поиска публично извинение от съратника си и един от основателите Ивелин Михайлов. Причината са обвиненията на Михайлов през уикенда, че групата е пробита и 5-6 депутати може да се отцепят, защото ще бъдат изключени. Марков отрича твърденията му.

Повод за възмущението на основателя на Исторически парк край Варна е гласуването миналия петък за сформиране на временна комисия с участието на всички партии за промени в парламентарния правилник. Той възнегодува, че депутати от "Величие" подкрепили с гласуването си депутатката от ГЕРБ Анна Александрова, която оглави комисията.

"Има потенциално разцепление в партията, това е направо предателство. Вчерашното гласуване е предателство срещу народа. Не можем да гласуваме за престъпници. Говорих с деветима от нашите депутати, които казаха твърдо, че няма да направят такова нещо, другите ми казват, че това е политика", обвини Михайлов пред медиите.

Марков призова Михайлов да се извини за казаното и вярва, че той ще намери сили да го направи.

"Извинението е нужно, за да можем да продължим "на здраво" и повече да няма подобни съмнения, защото репутационната щета на "Величие" стана прекалено голяма", предупреди днес Николай Марков.

"Подложен на изпитание е моят личен, обществен и политически авторитет, както и на моите колеги, от изявленията на Ивелин Михайлов във връзка с това, че в парламентарната група (ПГ) на "Величие" има "пробити" депутати, които по някакъв начин са под влияние на някаква информация или зависими от външни въздействия, без значение какви са те", отвърна той също публично на обвиненията на съратника си.

Той направи изявлението в кулоарите на парламента, обграден от депутатите на групите, които демонстрираха единство.

"Още повече, че направих лична среща с него и депутатите и го попитах пред всички дали има данни, които може да предостави на мен, на медиите или на прокуратурата за подобни въздействия", обясни Марков. По думите му Михайлов е казал, че няма.