От настоятелството на храма уточниха, че януарската сметка за ток е четири пъти по-голяма от тази през месец декември - 723 срещу над 2900 лева. Eвелина Здравкова от настоятелството на храма "Света Марина" благодари на всички щедри хора, които са помогнали църквата да не остане на тъмно.
Следващата сметка е подобна на тази - около 2 хиляди лева, допълни тя.

Повечето от дарителите искат да останат анонимни, някои пък застават с имената си. Така е била платена сметката и за януари, а и тази за февруари.

Eлектроснабдяването към административни обекти на храма "Света Марина" в Пловдив ще бъде преустановено на 12 март поради неплащане на просрочени задължения за електроенергия, съобщиха вчера от ЕВН БЪлгария. От дружеството посочиха, че въпреки желанието на ЕВН България за среща с представител на храма "Св. Марина" за изясняване на случая, такава среща досега не се е състояла.

Токът към административните обекти на храма трябваше да спре днес в 14.00 часа, а утре, в същия час, и на самия храм.

Пловдивският митрополит Николай дари скъпия си часовник марка "Ролекс" на храма. Със средствата от продажбата на часовника трябваше да се плати голямата сметка за консуманирата електроенергия на църквата, а останалата сума да се даде за благотворителност. Търгът за часовника обаче се провали поради липса на интерес. Началната цена беше 11 600 лева.

На въпрос каква ще е съдбата на часовника на митрополита, който не бе продаден на търг, Евелина Здравкова каза, че става дума за благотворителност и часовникът ще бъде продаден. Дали ще има втори търг, или под някаква друга форма, "Ролекс"-ът ще бъде продаден.
Решението на църковното настоятелство е часовникът да бъде продаден след Великденските празници, тъй като явно в момента божията воля не е такава.