За катастрофа с три жертви на околовръстното между столичните села Световрачене и Локорско съобщават очевидци във Фейсбук. Пътят е затворен. "Колата е смазана до неузнаваемост", коментира Цвети Панайотова. "За съжаление всички са загинали", добавя Веселин Ризов. Малко по-късно от полицията потвърдиха информацията.

"Катастрофата е от нощес. Синът ми е минал оттам и от това, което разказа, има три жертви. Млади мъж и жена са блъснали разхождаща се възрастна жена, след което кривнал и челно в дърво. И двамата са загинали. Поне това са казали от ТИР паркинга", написа Ганка Димитрова.

"Сега в момента минавам, пътят е затворен, полицай регулира движението, обикаля се през Чепинци", съобщи около 9 ч. Рени Велизарова във фейсбук групата "Катастрофи в София".

Сигналът за инцидента е подаден в 01:37 часа тази нощ, съобщиха за БНР от Центъра за спешна медицинска помощ в София. Лекият автомобил е блъснал пешеходка на около 60 години. Загинали са шофьорът на колата, негов спътник и пресичаща пътното платно жена, добавиха оттам. 

"Автомобил е самокатастрофирал и е паднал в дере. Загинали са шофьорът на 27 години и негов спътник на 29 години. Третата жертва е преминаваща жена, чиято самоличност все още е неустановена", обявиха малко по-късно и от МВР. 

Трима души са загинали, а 42-ма са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР на сайта си. Тежките пътнотранспортни произшествия са 34.

В София са регистрирани пет тежки и 34 леки пътнотранспортни произшествия, при които има петима пострадали.

Общо 548 пътнотранспортни произшествия са станали от началото на месеца, при които са загинали 32-ма души, а 651 са пострадали. От началото на годината при 3072 катастрофи в страната 180 души са загубили живота си, а 3797 са ранени.