Автобус на градския транспорт в Пловдив е замерян с камъни в жилищен район "Тракия", където преди седмици беше стреляно с въздушна пушка по друг автобус. Полицията е задържала извършителя.

Автобусът е атакуван в 7:30 ч. на 16 юни.

Шофьорът е подал сигнал в полицията за счцупено стъкло на превозното средство. При пристигане на място извършителят не е установен, след разследване е задържан, заяви началникът на 5-о РПУ в Пловдив гл. инспектор Иван Петков пед NOVA.

Издирването на мъжа е продължило три дни.

"Той се качва в превозното средство от централната част на града. Прави впечатление на шофьора, защото е във видимо нетрезво състояние и заспива в автобуса. На последната спирка водачът събужда пътника, който е разстроен от това, и бива поканен да напусне. Слизайки, хвърля камък и чупи стъклото", каза инспектор Иван Петков и уточни, че задържаният потвърждава казаното от шофьора.

Предстои да му бъдат повдигнати обвинения.

Относно случая от 28 май, когато пътник стреля по автобус в града Петков отбеляза, че се води разследване, но все още не е установен извършителя на деянието. Образувано е и досъдебно производство.