В област Монтана поставиха пътни знаци, указващи спирането на движението в участъка Мездра - Лютидол - Новачене и за "Петрохан", съобщи БНР.

На острите завои през прохода, през който преминават тирове в посока Монтана за София, се поставя червена маркировка, за да се заостри вниманието на шофьорите.

От днес са въведени ограничения във връзка с ремонта на високоскоростния път Мездра - Видин. Тежкотоварните автомобили над 3,5 тона могат да преминават от Монтана за София през прохода "Петрохан". Днес от пътната агенция поставиха знаци.

На кръговото на обхода на Монтана шофьорите на тирове се объркват и се налага до правят повторно завъртане, за да тръгнат за София през "Петрохан" или за автомагистрала "Хемус" през Крапчене и Плевен. На табелите ясно е изписано, че тежкотоварните превозни средства не могат да преминават през "Петрохан" в часовете с пиково натоварване и в уикендите.

Проходът е забранен за тежкотоварни камиони от понеделник до петък от 6.00 ч. до 9.00 ч. и от 16.00 ч. до 19.00 ч., както и в събота и неделя.

Този вариант на временна организация на движението през прохода е за срок от един месец, след което ще се направи анализ на трафика, за да се прецени дали е необходима промяна.