Коментари - Дарители платиха сметката за ток на храма ”Света Марина” | Днес.dir.bg

Дарители платиха сметката за ток на храма ”Света Марина”

Дарители пловдивчани събраха пари, за да се плати сметката за ток от около 3000 лева на храма “Света Марина“, съобщиха пред БНР от неговото настоятелство. Парите са събрани вчера.

Обратно в новината

Коментари - Дарители платиха сметката за ток на храма ”Света Марина” | Днес.dir.bg

Коментари

Цинично е висшите членове на БПЦ да се возят в скъпи коли, да водят разточителен живот с подаръци, които малцина в тази държава могат да си позволят, а токът на църквите им да не е платен, и хората, които едва заделят за насъщния си, да го плащат.

За какво са похарчили толкова ток? Къпят ли се там? Перат ли се, готвят ли? Иначе са на свещи......

Този дядо Николай защо не даде часовника на някое нуждаещо се от лечение дете? Близките на детето ще съумеят да продадат часовника ! Нали е много хрисим,нали той е най-праведния и честен в клира? Ха сега да видим какво ще направи!

Анатема за ЕРП-тата и за националните предатели.

Тоя ще си прибере часовника и ще се напрами на герой,а следващата сметка пак ще я платят заблудени....

Ами новата сметка? Тя идва със страшна сила. А след нея - нови и нови сметки... Къде са парите на църквата, на хората, на народа? Дупе да ви е яко!

Другаря Р.Овч. твърди, че парите не са у него!

Да бе, монополистите ти били виновни. А тоя дето е изхарчил тока и не иска да го плаща ? Вместо да си проверят уредите и да видят от къде е тази консумация те се крият и нищо не правят. Дори до ЕВН не са ходили.

Не изглежда реално сметката за януари да се четири пъти по-голяма от декемврийската. Ама и тези от църквата да се поразтичат малко - да идат до ЕVN, да подадат жалба, да има проверка и т.н. А и къде са, наистина, парите на храма, че сега чакат на дарения. А мУтрополита Николай въобще не ми се коментира.

Не става дума само за сметка на църквата, в тая сметка влизат и електромерите на дедо ти Николай. Той какво е харчил - да си каже, не да се прави на ощипана мома.

И като не изглежда реално това означава, че не трябва да ходиш до ЕВН и не трябва да търсиш причината, така ли ?

БИХ ДАРИЛ И АЗ НО....ДА ВИДЯ КЪДЕ СА ПАРИТЕ НА ХРАМА ?! ОТ КРЪЩЕТЕНЕТА ,ОТ СВАТДБИ ОТ СВЕЩИ ОТ ОЛЕЛО ПРИ ПОГРЕБЕНИЕ, ОТ ДАРЕНИЯ! НЯМА ГИ АМИ КАК ЩЕ ГИ ИМА КАТО СА ИЗЯДЕНИ. ВСЕ ПАК ЦЪРКВАТА МАКАР И БОЖИИ ДОМ Е И ИНСТИТУЦИЯ И ТО БЕЗ ВСЯКЪКВА ОТЧЕТНОСТ ПАРИТЕ СЕ ИЗЯЖДАТ А КАТО ДОЙДЕ ТАКЪВ МОМЕНТ ИЛИ ЗА РЕМОНТ СЕ ПОЧВА ДАРЕТЕ БРАТЯ .

По принцип заплатите на обикновените попове са ниски, че им ги и бавят! Затова те си ги вземат тези пари, не знам колко от тях отчитат в църквата!

Много оплаквания от пловдивско- тока им е поскъпнал с 400 % ?!? EVN ?!?

схващат,че стореното от правителствата на НДСВ и БСП не ще бъде поправено по никакъв начин!Ще си плащаме за съжаление високите сметки,защото сключения договор от любимия на всички българи "другар""Р.Овч.",за изработената от него потребителска рамка,няма да се коригира!Не знам какво му е донесло това на него и на касата на БСП,но резултата сега се консумира от всички нас!Там има компоненти които формират цената и са чиста измишльотина,като пренос,достъп,ддс-плащан по 2-3 пъти ,върху една и съща основа и т.н.Но той и партията му изпълниха със съдържание поговорката "Крадецът вика дръжте крадеца!",като отгоре на това предизвикаха недоволството на хората от това,което са свършили!

Ей, гербер! Не разбра ли, че хората не ви искат! Не разбра ли, че от ГРОБ лъжат за това че ТЕЦ Марица е на Румен Овчаров и на Костов за да прикрият строежа на музеи, детски градини, пътища и спортни зали, които загробиха България!

Кухая лейка - това си ти :)

Ако тези дарители платят всички разходи за ток, парно и лекарствана хората, то протести по скъпите ток, парно и лекарства няма да има. Ще останат протестите за крадливите политици, другите монополи.

браво. ама аз ролекса няма да даря.

ИЗЛЯЗОХМЕ НА ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ВИСОКИТЕ СМЕТКИ ЗА ТОК И ПАРНО , И НЕРАБОТЕЩАТА СИСТЕМА. ИСКАМЕ КОРЕКЦИЯ НА ДЕКЕМВРИЙСКИТЕ СМЕТКИ ЗА ТОК И ПАРНО, ЗАЩОТО НЕ СМЕ КОНСУМИРАЛИ ТЕЗИ КОСМИЧНИ КВЧ.КОРЕГИРАЙТЕ СМЕТКИТЕ , А НЕ ГИ КОВЕТЕ И ЗАНИМАВАЙТЕ С ГЛУПОСТИ-ЧАСОВНИЦИ И ТЪРГОВЕ ЗА ТЯХ ПО ЦЯЛ ДЕН!!!!!!!!!

Да направим търга сега: Давам 2 лева за часовника. Два лева втори път, два лева трети път... Николайчо дай си ми часовника!

При цялата ни бедност, Българският народ не се е спрял да дарява! Поздравления на дарителите! EVN и др. ще си го получат, рано или късно!!!

Нали целта на всички тези протести бе намаляването на цените на тока и връщането на неправомерно надвзетите суми? 3000 лева сметка за ток, това е безумие. Клекнахме на Монополистите, като просто си платихме!

И къде видя "неправомерно надвзети суми"? Всички направени проверки установиха че нередноси няма!!! И к'во праим?

Това нали се сещаш, че не са сметки за гарсониера. Ако си експерт кажи колко според теб струва тока на комплекс от няколко сгради. Или може би не трябва да си плащат сметките както не плащат данъци?

Как не ги е срам да вземат парите на хората за да си платят тока??? Защо не помогнаха от друга митрополия или от църковната хазна? Искам да попитам, този "дядо" Николай: малко ли пари от свещи и др. атрибути получавате, че ток от 2900 лв не можете да си платите! Как не ви е срам, и после за вяра в господ ми говорите! Същият този ваш Господ да ви накаже.....

От 1998 до 10,3,2013 г., цената на тока е скочила 2.7243 пъти! Кой ни управляваше през този период? година - обща цена с ДДС (лв/кВтч) - управляващ (промяна на цената) до 1990 г.- 0,03333 - Т.Живков (само за информация) 1998 г.- 0,064296 - Костов (база) 1999 г.- 0,07194 - Костов (+11,89%) 1.8.1999 г.- 0,0872 - Костов (+21,21%) 1.8.2000 г.- 0,0904 - Костов (+3,67%) 1.10.2001 г.- 0,0996 - Симеон II (+10,18%) 1.7.2002 г.- 0,1288 - Симеон II (+29,32%) 1.7.2003 г.- 0,1552 - Симеон II (+20,50%) 1.7.2004 г.- 0,1764 - Симеон II (+13,66%) 1.10.2006 г.- 0,154 - Станишев (-12,70%) 1.3.2007 г.- 0,128328 - Станишев (-16,67%) 1.7.2007 г.- 0,13846 - Станишев (+7,90%) 1.7.2008 г.- 0,157056 - Станишев (+13,43%) 1.7.2009 г.- 0,152628 - Станишев (-2,82%) 1.7.2010 г.- 0,15564 - Бойко (+1,97%) 1.7.2011 г.- 0,15856 - Бойко (+1,88%) 1.7.2012 г.- 0,180132 - Бойко (+13,60%) 5.3.2013 г.- 0,17516 - Бойко (-2,76%) При управлението на ... се промени крайната цена (%) Костов (+40.60 %) Симеон II (+95.13 %) Станишев (-13.48 %) Бойко (+14.76) Данните са от платени фактури за ток през периода 1998-2013 г. За съжаление и божия храм не беше пожален! Дано ЩЕФА от горе вземе мерки и НАКАЖЕ ЛАКОМИТЕ виновниците? На СЪДА не може да се надяваме.

Днеска Ролекс, утре Бентли. Дарете за Бентли на митрополита!

Ми то нали имаше един с Линкълн. Това е старо. Сега за самолет трябва да даряват.

Как никой от тези дарители не се сети да дарява във вещи. Като пастора им, пардон, овчаря им. Телевизори, кафеварки, стари часовници.. може и ментета. Не случайно николай им е овчар.. просто е по тарикат от тях. А .. овца ли все ще се намери някой да те стриже или да му платиш тока.

Бе айде бе стига ни занимавали с тая глупост!!! На господ ток не му трябва хората си имат свещи всичко е ок... Или хадилника с бирата на поповете не работи и са се притснили?

срамота !!! не ги е срам цялото българско духовенство да събират от народа при условия че поддържат такъв стандарт на живот. Не е случайно че християнството изчезва - какъв пример дават само.....

pompai

90% от тези църковни служители са крадци на българския народ.Като има глупави да даряват ,следващия път и самолет ще си купят.

Защо НИКОГА няма да дам пари на поповете? Когато погребвахме наш роднина, платихме си за опело и т.н., и в канцеларията ни казаха, че когато дойде попа трябва да му дадем нещо на ръка. За какво тогава са сложени тези официални тарифи за обреди? Между другото попа дойде цивилен - новичко БМВ 5, извади от багажника расото и кандилата, измрънка над починалия нещо за 10-на минути и си замина. После разбрах, че са му дали 50 лв на ръка. И това за 10 мин. "работа".

Като навсякъде, истината е по средата. Нашият отец кара стара кола втора употреба и доста стара модел, никога не взема повече пари извън таксата, и то ако мирянинът желае да даде. Отецът винаги казва "ако нямате да платите, не се притеснявайте." Но ние пък се срамуваме да не му дадем, защото и той храни семейство - жена и две деца. И не сме клошари, все ще отделим от нямането си. Отецът е от нашата черга, от нашата енория. Та така...

"ако нямате да платите, не се притеснявайте." Е, точно това е манипулацията и идеята е Вие да се почувствате неудобно! Не го ли разбра! опитай другият път да не му дадеш и му кажи, че си го закъсал и ще видиш "дяволитата" му реакция! Ако беше на място, щеше да каже че не иска пари и за тази работа си има Държавни такси!

Как има толкова глупави хора да даряват пари заради тоя дету се зове светец ,а се носи като мутра... имал ролекс , вози се в ауди а8 с 12 цилиндров V-e образен двигател... цирк

Е нали Евгени Минчев щеше да купува ролекса...медийно събитие сътвори; ама говореше и за 5 бона-т.е. добре си е направил сметката "господина", следкато не се е явил на търга :)))

Аз лично се изненадах от коментарите, които показаха по телевизията, на разни "бизнесмени", че часовникът е втора ръка, че е висока цената и т.н. На никого ли не му хрумна, че това може да бъде просто благотварителен жест? Е, намерили са се хора.

дкми

Ако има Господ, на ЕВН не би трябвало да им се случи нищо хубаво....

Това са пълни глупости. А къде отиде смирението и уединението на този ПОП?!? На него какво трябва да му се случи, че е изхарчил сума ти и пари за този РОЛЕКС?

подарен му е, не го е купувал. Някой пишман бизнесмен е мислел, че ще изтрие греховете си с този подарък.

Коментари - Дарители платиха сметката за ток на храма ”Света Марина” | Днес.dir.bg

Дарители платиха сметката за ток на храма ”Света Марина”

Дарители пловдивчани събраха пари, за да се плати сметката за ток от около 3000 лева на храма “Света Марина“, съобщиха пред БНР от неговото настоятелство. Парите са събрани вчера.

Обратно в новината

Коментари - Дарители платиха сметката за ток на храма ”Света Марина” | Днес.dir.bg

Коментари

Цинично е висшите членове на БПЦ да се возят в скъпи коли, да водят разточителен живот с подаръци, които малцина в тази държава могат да си позволят, а токът на църквите им да не е платен, и хората, които едва заделят за насъщния си, да го плащат.

За какво са похарчили толкова ток? Къпят ли се там? Перат ли се, готвят ли? Иначе са на свещи......

Този дядо Николай защо не даде часовника на някое нуждаещо се от лечение дете? Близките на детето ще съумеят да продадат часовника ! Нали е много хрисим,нали той е най-праведния и честен в клира? Ха сега да видим какво ще направи!

Анатема за ЕРП-тата и за националните предатели.

Тоя ще си прибере часовника и ще се напрами на герой,а следващата сметка пак ще я платят заблудени....

Ами новата сметка? Тя идва със страшна сила. А след нея - нови и нови сметки... Къде са парите на църквата, на хората, на народа? Дупе да ви е яко!

Другаря Р.Овч. твърди, че парите не са у него!

Да бе, монополистите ти били виновни. А тоя дето е изхарчил тока и не иска да го плаща ? Вместо да си проверят уредите и да видят от къде е тази консумация те се крият и нищо не правят. Дори до ЕВН не са ходили.

Не изглежда реално сметката за януари да се четири пъти по-голяма от декемврийската. Ама и тези от църквата да се поразтичат малко - да идат до ЕVN, да подадат жалба, да има проверка и т.н. А и къде са, наистина, парите на храма, че сега чакат на дарения. А мУтрополита Николай въобще не ми се коментира.

Не става дума само за сметка на църквата, в тая сметка влизат и електромерите на дедо ти Николай. Той какво е харчил - да си каже, не да се прави на ощипана мома.

И като не изглежда реално това означава, че не трябва да ходиш до ЕВН и не трябва да търсиш причината, така ли ?

БИХ ДАРИЛ И АЗ НО....ДА ВИДЯ КЪДЕ СА ПАРИТЕ НА ХРАМА ?! ОТ КРЪЩЕТЕНЕТА ,ОТ СВАТДБИ ОТ СВЕЩИ ОТ ОЛЕЛО ПРИ ПОГРЕБЕНИЕ, ОТ ДАРЕНИЯ! НЯМА ГИ АМИ КАК ЩЕ ГИ ИМА КАТО СА ИЗЯДЕНИ. ВСЕ ПАК ЦЪРКВАТА МАКАР И БОЖИИ ДОМ Е И ИНСТИТУЦИЯ И ТО БЕЗ ВСЯКЪКВА ОТЧЕТНОСТ ПАРИТЕ СЕ ИЗЯЖДАТ А КАТО ДОЙДЕ ТАКЪВ МОМЕНТ ИЛИ ЗА РЕМОНТ СЕ ПОЧВА ДАРЕТЕ БРАТЯ .

По принцип заплатите на обикновените попове са ниски, че им ги и бавят! Затова те си ги вземат тези пари, не знам колко от тях отчитат в църквата!

Много оплаквания от пловдивско- тока им е поскъпнал с 400 % ?!? EVN ?!?

схващат,че стореното от правителствата на НДСВ и БСП не ще бъде поправено по никакъв начин!Ще си плащаме за съжаление високите сметки,защото сключения договор от любимия на всички българи "другар""Р.Овч.",за изработената от него потребителска рамка,няма да се коригира!Не знам какво му е донесло това на него и на касата на БСП,но резултата сега се консумира от всички нас!Там има компоненти които формират цената и са чиста измишльотина,като пренос,достъп,ддс-плащан по 2-3 пъти ,върху една и съща основа и т.н.Но той и партията му изпълниха със съдържание поговорката "Крадецът вика дръжте крадеца!",като отгоре на това предизвикаха недоволството на хората от това,което са свършили!

Ей, гербер! Не разбра ли, че хората не ви искат! Не разбра ли, че от ГРОБ лъжат за това че ТЕЦ Марица е на Румен Овчаров и на Костов за да прикрият строежа на музеи, детски градини, пътища и спортни зали, които загробиха България!

Кухая лейка - това си ти :)

Ако тези дарители платят всички разходи за ток, парно и лекарствана хората, то протести по скъпите ток, парно и лекарства няма да има. Ще останат протестите за крадливите политици, другите монополи.

браво. ама аз ролекса няма да даря.

ИЗЛЯЗОХМЕ НА ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ВИСОКИТЕ СМЕТКИ ЗА ТОК И ПАРНО , И НЕРАБОТЕЩАТА СИСТЕМА. ИСКАМЕ КОРЕКЦИЯ НА ДЕКЕМВРИЙСКИТЕ СМЕТКИ ЗА ТОК И ПАРНО, ЗАЩОТО НЕ СМЕ КОНСУМИРАЛИ ТЕЗИ КОСМИЧНИ КВЧ.КОРЕГИРАЙТЕ СМЕТКИТЕ , А НЕ ГИ КОВЕТЕ И ЗАНИМАВАЙТЕ С ГЛУПОСТИ-ЧАСОВНИЦИ И ТЪРГОВЕ ЗА ТЯХ ПО ЦЯЛ ДЕН!!!!!!!!!

Да направим търга сега: Давам 2 лева за часовника. Два лева втори път, два лева трети път... Николайчо дай си ми часовника!

При цялата ни бедност, Българският народ не се е спрял да дарява! Поздравления на дарителите! EVN и др. ще си го получат, рано или късно!!!

Нали целта на всички тези протести бе намаляването на цените на тока и връщането на неправомерно надвзетите суми? 3000 лева сметка за ток, това е безумие. Клекнахме на Монополистите, като просто си платихме!

И къде видя "неправомерно надвзети суми"? Всички направени проверки установиха че нередноси няма!!! И к'во праим?

Това нали се сещаш, че не са сметки за гарсониера. Ако си експерт кажи колко според теб струва тока на комплекс от няколко сгради. Или може би не трябва да си плащат сметките както не плащат данъци?

Как не ги е срам да вземат парите на хората за да си платят тока??? Защо не помогнаха от друга митрополия или от църковната хазна? Искам да попитам, този "дядо" Николай: малко ли пари от свещи и др. атрибути получавате, че ток от 2900 лв не можете да си платите! Как не ви е срам, и после за вяра в господ ми говорите! Същият този ваш Господ да ви накаже.....

От 1998 до 10,3,2013 г., цената на тока е скочила 2.7243 пъти! Кой ни управляваше през този период? година - обща цена с ДДС (лв/кВтч) - управляващ (промяна на цената) до 1990 г.- 0,03333 - Т.Живков (само за информация) 1998 г.- 0,064296 - Костов (база) 1999 г.- 0,07194 - Костов (+11,89%) 1.8.1999 г.- 0,0872 - Костов (+21,21%) 1.8.2000 г.- 0,0904 - Костов (+3,67%) 1.10.2001 г.- 0,0996 - Симеон II (+10,18%) 1.7.2002 г.- 0,1288 - Симеон II (+29,32%) 1.7.2003 г.- 0,1552 - Симеон II (+20,50%) 1.7.2004 г.- 0,1764 - Симеон II (+13,66%) 1.10.2006 г.- 0,154 - Станишев (-12,70%) 1.3.2007 г.- 0,128328 - Станишев (-16,67%) 1.7.2007 г.- 0,13846 - Станишев (+7,90%) 1.7.2008 г.- 0,157056 - Станишев (+13,43%) 1.7.2009 г.- 0,152628 - Станишев (-2,82%) 1.7.2010 г.- 0,15564 - Бойко (+1,97%) 1.7.2011 г.- 0,15856 - Бойко (+1,88%) 1.7.2012 г.- 0,180132 - Бойко (+13,60%) 5.3.2013 г.- 0,17516 - Бойко (-2,76%) При управлението на ... се промени крайната цена (%) Костов (+40.60 %) Симеон II (+95.13 %) Станишев (-13.48 %) Бойко (+14.76) Данните са от платени фактури за ток през периода 1998-2013 г. За съжаление и божия храм не беше пожален! Дано ЩЕФА от горе вземе мерки и НАКАЖЕ ЛАКОМИТЕ виновниците? На СЪДА не може да се надяваме.

Днеска Ролекс, утре Бентли. Дарете за Бентли на митрополита!

Ми то нали имаше един с Линкълн. Това е старо. Сега за самолет трябва да даряват.

Как никой от тези дарители не се сети да дарява във вещи. Като пастора им, пардон, овчаря им. Телевизори, кафеварки, стари часовници.. може и ментета. Не случайно николай им е овчар.. просто е по тарикат от тях. А .. овца ли все ще се намери някой да те стриже или да му платиш тока.

Бе айде бе стига ни занимавали с тая глупост!!! На господ ток не му трябва хората си имат свещи всичко е ок... Или хадилника с бирата на поповете не работи и са се притснили?

срамота !!! не ги е срам цялото българско духовенство да събират от народа при условия че поддържат такъв стандарт на живот. Не е случайно че християнството изчезва - какъв пример дават само.....

pompai

90% от тези църковни служители са крадци на българския народ.Като има глупави да даряват ,следващия път и самолет ще си купят.

Защо НИКОГА няма да дам пари на поповете? Когато погребвахме наш роднина, платихме си за опело и т.н., и в канцеларията ни казаха, че когато дойде попа трябва да му дадем нещо на ръка. За какво тогава са сложени тези официални тарифи за обреди? Между другото попа дойде цивилен - новичко БМВ 5, извади от багажника расото и кандилата, измрънка над починалия нещо за 10-на минути и си замина. После разбрах, че са му дали 50 лв на ръка. И това за 10 мин. "работа".

Като навсякъде, истината е по средата. Нашият отец кара стара кола втора употреба и доста стара модел, никога не взема повече пари извън таксата, и то ако мирянинът желае да даде. Отецът винаги казва "ако нямате да платите, не се притеснявайте." Но ние пък се срамуваме да не му дадем, защото и той храни семейство - жена и две деца. И не сме клошари, все ще отделим от нямането си. Отецът е от нашата черга, от нашата енория. Та така...

"ако нямате да платите, не се притеснявайте." Е, точно това е манипулацията и идеята е Вие да се почувствате неудобно! Не го ли разбра! опитай другият път да не му дадеш и му кажи, че си го закъсал и ще видиш "дяволитата" му реакция! Ако беше на място, щеше да каже че не иска пари и за тази работа си има Държавни такси!

Как има толкова глупави хора да даряват пари заради тоя дету се зове светец ,а се носи като мутра... имал ролекс , вози се в ауди а8 с 12 цилиндров V-e образен двигател... цирк

Е нали Евгени Минчев щеше да купува ролекса...медийно събитие сътвори; ама говореше и за 5 бона-т.е. добре си е направил сметката "господина", следкато не се е явил на търга :)))

Аз лично се изненадах от коментарите, които показаха по телевизията, на разни "бизнесмени", че часовникът е втора ръка, че е висока цената и т.н. На никого ли не му хрумна, че това може да бъде просто благотварителен жест? Е, намерили са се хора.

дкми

Ако има Господ, на ЕВН не би трябвало да им се случи нищо хубаво....

Това са пълни глупости. А къде отиде смирението и уединението на този ПОП?!? На него какво трябва да му се случи, че е изхарчил сума ти и пари за този РОЛЕКС?

подарен му е, не го е купувал. Някой пишман бизнесмен е мислел, че ще изтрие греховете си с този подарък.