Кметът на район Слатина Георги Илиев влиза на операция в "Пирогов" днес, съобщи самият той в профила си.

Преди дни Илиев информира публично, че му е открит тумор в мозъка, след което се оказа, след направените обстойни изследвания, че туморите са два. Илиев беше приет във ВМА, след като му прилоша по време на сесията на Столичния общински съвет. 

Впоследствие избра да бъде опериран в "Пирогов", тъй като се оказа, че хирургичната интервенция не търпи отлагане, а туморите са два.

"Изключително благодарен съм на медиците от ВМА, които ме приеха по спешност, проведоха всички нужни изследвания и се отнесоха с внимание и грижа към мен и близките ми! Оказа се, че всъщност туморът не е един, а са два. Това налага още по-спешна операция", информира отново публично Илиев миналата седмица.

"Преди да се отправя към операционната, искам да благодаря още веднъж на всички вас за подкрепата! За всяка ваша добра дума, окуражаване, споделена лична история или просто стикер... Моля, обичайте се, помагайте си, прощавайте си!", написа тази сутрин преди да влезе в операционната кметът на столичния район и си публикува селфи от болницата.

Георги Илиев е кмет на Слатина за втори мандат от "Демократична България", след като беше преизбран на кметския вот миналата есен.