Около 14,20 часа 53-годишният мъж беше изнесен на носилка под полицейска охрана от отделението по реанимация в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" и настанен в линейка с ловешка регистрация, съобщи БТА.

Официално обаче не бе съобщено къде ще бъде преместен Петков - в затворническата болница в София или в Ловеч.

Вижте снимки>>>

Според д-р Николен Стойнов, ръководител на екипа, който лекува лясковчанина, състоянието му е стабилно и той може да бъде транспортиран.

Разпореждането за преместването на Петков бе издадено от Окръжната прокуратура във Велико Търново. От там уточниха, че действията по транспортирането ще бъдат извършени от Охранителна полиция.

Петко Петков е обвинен в умишлено убийство на полицай. На 14 март той застреля служителя на СОБТ Емил Шарков и рани трима негови колеги при опита им да изземат боен арсенал от дома му.

При престрелката Петков бе ранен и опериран в МБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново. На 17 март Окръжният съд му наложи мярка за неотклонение "задържане под стража", като магистратите заседаваха в болничната стая на Петков заради тежкото му състояние. Той пък обжалва решението им пред апелативната инстанция, но и апелативните магистрати не промениха мярката му за неотклонение.