Парламентът прекрати пълномощията на Филиз Хюсменова като народен представител от ДПС от 3-ти Многомандатен избирателен район-Варненски. "За" гласуваха 212 депутати и един се въздържа.

Председателят на парламента Рая Назарян посочи, че заявлението, с което Хюсменова подава оставка като депутат в 50-ото Народно събрание, е от 25 юни тази година, предава БТА.

Председателят на Народното събрание обяви още, че днес е постъпило заявление от парламентарната група на ДПС и за заместник-председател на групата е избран Байрам Байрам.

На последните парламентарни избори Филиз Хюсменова беше водач на листата във Варна, откъдето е и избрана за народен представител. В миналия парламент Хюсменова бе заместник-председател на Народното събрание.

"Уведомявам ви, че поемам отговорността и подавам оставка като член на българския парламент, с искрено желание политиката в България да служи на хората", написа Филиз Хюсменова във Facebook страницата на ДПС - Варна.

"Вие сте важните и силните, и с вашето постоянство и подкрепа, уверена съм, те ще се случат! Не използвам думите поради учтивост, нито от политическо многословие, а защото всяко начало има своя край и е много добре, когато краят може да бъде съзнателно избран", заявява още депутатката.