"Единственото правилно нещо е да се отиде на избори" - това каза пред журналисти председателят на Парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов в коментар на предложения състав на Министерски съвет от кандидата за премиер Мария Габриел от ГЕРБ-СДС. Габриел връчи днес на президента изпълнен мандат за съставяне на правителство. Той попита риторично: "Сега, след като ИТН не участва в това правителство и то не зависи от нас, кой е виновен, че то се разпадна", попита Йорданов.

"Няма силни места" - така Йорданов коментира предложенията за министри. "Има отвратително пренебрежение и отвращение, което те излъчват към нас като граждани и към вас", допълни той.

Според него виновни за това са от "Продължаваме промяната". "Те никога не бива да се докосват до власт, иначе ще наблюдаваме това", допълни депутатът. Не бих се учудил, ако гледаме същия панаир и при втория мандат, каза още той.

По-рано Мария Габриел предложи състав на правителство. Впоследствие стана ясно, че управленското споразумение между ГЕРБ и ПП-ДБ е било одобрено само от Христо Иванов, но не и от останалите му коалиционни партньори от ПП-ДБ.

Вижте и всичко от инфарктния завършек на политическия ден: