Предложеното от ГЕРБ-СДС правителство ще получи подкрепата на ДПС, защото е важно да продължим да работим за хората, както го правихме последните девет месеца. Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски, цитиран от пресцентъра на движението, след като кандидатът за премиер Мария Габриел връчи на президента изпълнен мандат за съставяне на правителство.

"Бойко Борисов, като лидер на ГЕРБ, и Мария Габриел постъпиха отговорно към България, като върнаха изпълнен проучвателния мандат със състав и структура на правителство на ротацията. Те постъпиха отговорно към хората и към държавата, като я спасяват от безвремието на служебните правителства и политическата криза, на каквито бяхме свидетели в последните три години и които никога повече не трябва да се повтарят, поставяйки националния интерес над партийния", заяви Пеевски.

По думите му в парламента трябва да продължи постигнатото с промените в Конституцията, с промени в законите, за да има реална съдебна реформа и битка с корупцията.

"Хората и страната имат нужда от стабилност и сигурност, които ние като лидери на партиите си им дължим, и ДПС няма да отстъпи от тази своя отговорност", каза Пеевски. Той допълни, че ДПС ще подкрепя правителството, докато работи за хората и спазва обещанията си към българските граждани.

Рая Назарян от преговорния екип обяви пред журналисти на "Дондуков" 2, че управленското споразумение между ГЕРБ и ПП-ДБ е било одобрено само от Христо Иванов, но не и от останалите му коалиционни партньори (ПП-ДБ). Какво следва оттук насетне ще стане ясно след спешното заседание на групата на "Продължаваме промяната - Демократична България". 

Вижте и всичко от инфарктния завършек на политическия ден: