Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов публикува втора част от интервюто си в предаването "Нещо лично" по телевизия 7/8. Пред водещия разговора Тошко Йорданов, Трифонов довърши разказа си за това как е реагирал пред бившия премиер, когато коалиционните партньори били поставени пред свършен факт с ареста на Бойко Борисов.

"Последния път, когато разговарях с Кирил Петков, той ме включи на спикер", каза Трифонов, който уточни, че в стаята са били Христо Иванов и Корнелия Нинова, но са мълчали през цялото време. "И аз казах - не ви ли е неудобно, не ви ли е срам, че Кирил Петков не ни информира предваритилно, не обсъди с нас, а ни пренебрегна, арестува Бойко Борисов и ние разбрахме, след като се беше случило, останалата част от телевизията?! Не се ли чувствате неудобно, че за такъв важен казус, който може да касае съдбата на цялата коалиция, нас не ни питат?", попитал Трифонов.

"Не получих никакъв отговор, имаше абсолютно мълчание. Аз така и не разбрах, че са били в тази стая. Може би са били мухи или малки розови колибри, които пърхат наоколо, но не говорят", продължи Трифонов по адрес на лидерката на БСП и на председателя на "Да, България".

След това Кирил Петков изключил спикера и предпочел разговорът да продължи само между двамата. Темата била изборът на управител на БНБ, която беше първата, скарала ИТН с ПП заради отхвърлянето на тяхната кандидатура Любомир Каримански. Трифонов разкри, че Петков е нарекъл Каримански "леке". "И аз казах, че човек, който квалифицира, няма доводи. И казах, че той за последен път разговаря с мен", добави лидерът на ИТН.

Слави Трифонов продължи монолога си с разсъждения по темата "защо аз предизвиквам такава антипатия и симпатия, разбира се". "Ако не ти харесва музиката, която правя, може просто да не я слушаш", каза той и добави, че същото е валидно за телевизионно предаване, което не харесваш - просто не го гледаш. Защо предизвиквам такива емоционални излияния, които предизвикват омраза. Да се стига до това, че аз съм опростачил нацията, което го казват умни хора, които уважавам, и ми е много интересно защо предизивиквам такива емоции. Много си задавах този въпрос - защо има такава силна неприязън у някои хора. Ако не харесваш тв предаване, не го гледаш, ако не харесваш музика, не я слушаш", продължи Трифонов.

Той обрисува и поведението на хората от ПП и ДБ и техните привърженици, като направи преглед - от отношението им към неговите песни до влизането му в политиката.

"Това са хора, които си мислят, че са повече от тебе, те са по-умни, по-красиви, по-образовани, ти си един жалък селяндур, който се занимава с гнусна музика или с гнусна политика, и само им мътиш прекрасната бистра вода, в която те са солта на земята. Там са се появили, те са изникнали от реброто на бог, а пък ти мазен, гнусен, долен селяндур, как не можеш да изчезнеш", коментира Трифонов.