Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов направи първия си коментар за резултатите от предсрочните парламентарни избори. Това стана почти 24 часа, след като излязоха първите данни и около час, след като Централната избирателна комисия официално оповести, че след обработка на 100 процента от протоколите партията на телевизионния водещ остава извън 48-то Народно събрание.

"Има такъв народ" е под чертата, след като получи подкрепата на 3.83% от избирателите или 96 065 гласа.

"На всички, които ни подкрепят, и на всички, които злорадстват, ще кажа само: Всичко тепърва предстои", категоричен бе той.

В типичния си лаконичен стил, Трифонов благодари на избирателите на ИТН за доверието.

"Най-ценният подарък, който един човек може да направи на друг човек е да му се довери. Доверието е безценен подарък. Важен подарък. Най-важният подарък. На всички, които гласуваха за "Има такъв народ" и ни се довериха - благодаря от мое име и от името на моите колеги. Благодаря ви най-искрено за най-ценния подарък, който ни направихте. Благодаря ви за вашето доверие. Оценявам го безапелационно и съм ви задължен безгранично", написа той.

Лидерът на ИТН изказа благодарност и на хората, които са работили по предизборната кампания, като ги описа като "воини".

"Благодаря и на всички вас, които в тази кампания работихте отдадено с ума си и с качествата си за "Има такъв народ". Благодаря ви! Вие сте истински воини! И на всички, които ни подкрепят, и на всички, които злорадстват, ще кажа само: Всичко тепърва предстои", заключи Трифонов.