Слави Трифонов даде интервю на Тошко Йорданов по телевизия 7/8 в новото предаване "Нещо лично", което по-скоро се превърна в приятелски разговор между него и бившия лидер на парламентарната му група. По време на диалога, двамата направиха оценка на изминалите избори, получените резултати и опитите за управление. Той разкри как е научил за ареста на Борисов и го иронизира, че в момента се стреми към партньорство с ПП, след като в същото време лидерът й Кирил Петков е разпоредил ареста му.

По време на разговора Трифонов и Йорданов направиха извода, че всъщност голямата заслуга на ИТН е била, че са свалили ГЕРБ от власт след 10 години, макар че сега тяхната партия остана под чертата за Народно събрание.

"Това е факт, само че това заглъхна, че всъщност ние свалихме Бойко Борисов след 10 години", отбелязва Трифонов, който се съгласи с Йорданов. Самият Йорданов изказва задоволство, че Бойко Борисов не е министър-председател.

"Фактите и истината в тази конкретна работа нямат никакво значение", каза за политиката Трифонов. Завърза се кратък спор, че всъщност Борисов и ГЕРБ пак са спечелили изборите, като тази теза застъпи Слави Трифонов. Йорданов отвърна, че това няма значение, защото няма да може да управлява.

"Това е вярно, но като гледам вчера как се държи като котарака Леополд, тип "ребята, давайте жить дружно - приятели, дайте да живеем заедно...", каза по адрес на Борисов - Трифонов. И продължи да го сравнява, този път с Джим Кери от филма "Всемогъщия Брус".

"Бойко Борисов ми прилича на Джим Кери - така е щастлив, че отново е бог! Какво значение има, че са го арестували тия двамата", обобщи Трифонов по адрес на лидерите на ПП и протегнатата ръка на председателя на ГЕРБ за разговори за съвместно управление.

По този повод лидерът на ИТН разказа още как Кирил Петков му е съобщил с sms "Аз арестувах Бойко Борисов", докато Трифонов вечерял в ресторант.

"По това време аз бях на ресторант, в който ходя да вечерям, тъй като ми е самотно да си готвя вкъщи сам. Дразни ме да мия чиниите", разказва Слави с усмивка. Иначе с най-голямо удоволствие. И бях в този ресторант, в който обикновено вечерям. Сам, тъй като там е скатано, за мен удобно, няма много хора. В момента, в който излизам, установявам, че около ресторанта е пълно с полиция, което много ме изненада. Моите сътрудници, с които общувам и вечерям, ги попитах за какво става въпрос. Оказа се, че там, където вечерям, живее бившият министър на финансите Влади Горанов. Тогава разбрахме, че по новините са казали, че започват арести на Бойко Борисов, Влади Горанов и Менда Стоянова", разказа той.

"Тогава видях, че съм получил съобщение от Кирил Петков на телефона си. Ще го цитирам по памет, беше нещо от сорта: "Арестувах - от първо лице, аз. Арестувах Бойко Борисов, Влади Горанов и Менда Стоянова, Севделина Арнаудова". Това беше, в кратко съобщение. Това беше и аз, като един нормален зрител, гледах всичко друго като хората по телевизията", допълни водещият. 

Трифонов добави още, че вероятно и останалите коалиционни партньори са научили от бившия премиер по същия начин за ареста на лидера на ГЕРБ. И обвини ПП, че са се намесвали в работата на министерствата, водени от ИТН. Той поискал поне в МВР всяка партия да има един зам.-министър, но Петков отказал.

"След това те се намесваха брутално в работата на министерствата, за които отговаряше ИТН. Аз лично не съм се намесвал. В случая за ареста на Борисов - аз не съм се обаждал. Аз разбрах като sms, получен от Кирил Петков, и мисля, че същото е валидно и за останалите коалиционни партньори", добави той. И цитира единствения случай, когато повдигнал този въпрос - по време на разговор, включен на спикер от Кирил Петков, заедно с Христо Иванов и Корнелия Нинова, който бил по повод избора на шеф на БНБ.