Вътрешният министър е министър на България, не на ГЕРБ, коментира пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Преди дни съпредседателят на "Продължаваме промянатата" Кирил Петков заяви, че "министърът на вътрешните работи е към ГЕРБ". "Трябва да си кажем честно, че министърът на МВР е към тях, въпреки че твърдят, че те нямат никакви министри", каза той.  

"Аз не съм преговарял с него за министър, преговаря г-н Петков", подчерта в отговор Борисов и добави: "Доколкото разбирам, не се е съгласил да смени всички поголовно, както е поискал г-н Петков, затова сега ни го пришиват. Министрите не считаме, че трябва да са партийни. Когато НС ги излъчи, те стават министри на цяла България".

По думите му от ПП-ДБ вече са си много близки с БСП. "Във Варна ПП-ДБ работят с "Възраждане". Уважавам това, те са силен противник, но никога няма да работим с тях, а ПП си шушукат с БСП. Не дадохме оръжие на Украйна, защото Нинова им бе министър", допълни той.

"Ние, за разлика от Денков, не считаме, че министрите са партийни, че квоти и каквото и да било трябва да изпълняват на някоя партия повелите. Те са някакви, докато парламентът не ги излъчи, тогава стават министри на цяла България", добави Борисов.

"Чий е на електронното управление или чий е на спорта, където ги хванаха с маса пари", попита лидерът на ГЕРБ. 

"Критиките срещу ГЕРБ са опит за ребрандиране на образа на ПП-ДБ като борци срещу корупцията", коментира още той.

"Всеки ден разбирам от тях (ПП-ДБ), че трябва да мълчим. В изказванията им виждам откровени неистини. Опити да си създават ребрандиране на имиджа, който имаха", заяви още Борисов.

Той посочи, че няма да позволи на ПП да пристояват общи решения. "Да приказваш, че ти си единствен. Ние изпратихме решенията за КПКОНПИ. От трибунка вчера разбирам, че ще обвързват КПКОНПИ със строежи и те после го оттеглиха", каза лидерът на ГЕРБ.