Около 15 души, участници в сбиването, бяха отведени  в районното, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Инцидентът е станал в района на бензиностанция в края на града в посока София. Там са били събрани две групи хора - едните, желаещи да приветстват руските рокери, известни, като "Вълците на Путин", а другите - да ги саботират.

Възникнало е пререкание, което е прераснало в сбиване. Полицията е отвела участниците в инцидента, за да изясни случилото се.

Вижте снимки >>>


От полицията обясняват, че самите рокери, които предварително са обявили маршрута си и целта на посещението в Бургас, не са участвали в сбиването.

От полицията казаха, че няма и пострадали. Според БНР петима са пострадали след побоя.

Десет души във военни униформи от Войнски съюз "Васил Левски" са нападнали украинските граждани, които протестирали срещу посещението на мотористите от клуб "Нощни вълци" пред бургаската  бензиностанция, предаде БНР.

Пострадалите са бити с електрошокови палки, единият от тях е с разкъсани дрехи, но без видими рани.

Бързо производство за хулиганство е образувано във връзка с боя. Общо четирима души от двете групи – тази на протестиращите срещу "Нощни вълци“ и тази на войнски съюз "Васил Левски" бяха докарани по-късно през деня в Районния съд в Бургас.

Рокерите от руския мотоклуб "Нощни вълци" пристигнаха в града в 8:30 часа тази сутрин. Близо 30 души пътуват с групата, която е на посещение в България.

Бургас е част от обиколката на рокерите в България, предаде БТА.

Клубът стана популярен като вълците на Путин заради символите и снимките, считани за национална гордост на Русия, с които са накичени моторите.

В Бургас рокерите ще се срещнат с местен клуб.

Преминаването на "Нощни вълци" през страната ни днес и утре включва Казанлък, Шипка, Троянския манастир и храм-паметника "Александър Невски".

Програмата в България е двудневна и приключва утре.

Страната ни е част от държавите през които ще преминат рокерите по време на своята обиколка "Славянски свят 2016", стартирала по-рано този месец.