Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов декларира, че няма да е кандидат на ГЕРБ в президентския вот. Въпреки че назад в годините той неведнъж е загатвал, че след премиерски мандат може да опита да се пребори и за президентски такъв. По време на днешното си посещение на Перперикон Борисов призна, че тази битка не го вълнува.

"Никога не ми е бил интересен президентския пост, защото искам работата ми да има резултати, видими за хората", коментира той, но пък призова за широко обединение около обща кандидатура, която да бъде издигната срещу сегашния стопанин на "Дондуков"2. "Най-добре би било да има обща демократична кандидатура срещу диктатурата на Румен Радев", апелира Борисов.

Той констатира, че служебното правителство на Румен Радев се е провалило в най-важните сектори и затова хората протестират. "Президентът постигна целта си, обществото е разделено и в страната цари хаос. Като резултат, нямаме работещо правителство, а държавата похарчи близо половин милиард за избори тази година-135 милиона ще струват поредните избори през ноември", заключи Борисов.

"Въпреки че знам, че съдията на мача е купен и машинният вот се манипулира, ние ще се борим за победа на терена! Имаме силен отбор и това ги вбесява!", обобщи той готовността на партията му за вота "2 в 1".

Борисов коментира и нравите в 46-то Народно събрание от последните дни и особено дебатите и крайния резултат от гласуването на актуализирания бюджет.

"Шоуто на "партиите на промяната" в парламента надмина по рейтинг "Шоуто на Слави" - взаимно се наричат "палячо" и "прасе-касичка". Едната партия се опитва да плати за разцепването на другата, обвиняват се взаимно в кадруване. Въпреки това в парламента има здрава коалиция около актуализацията на бюджета, водена от ДПС. Има ли по-голямо лицемерие от това?", изрази възмущението си лидерът на ГЕРБ.