Бих посъветвал днешните депутати да мислят за България преди всичко. Това заяви Симеон Сакскобургготски в отговор на журналистически въпрос след освещаването на дворцовия параклис във Врана днес.

В коментар на политическата ситуация у нас и предстоящите трети избори за парламент, той заяви:

"Нормално е след избори да има правителство. И да се надяваме, както във всички други страни, всеки да постъпи малко, да погледнем на нещата по един прагматичен, реалистичен начин и да бъде за добро на всички"

Сакскобургготски коментира пред БНТ и решението на съда в Страсбург, че Мораториумът върху царските гори е нарушил правата му и тези на неговата сестра Мария-Луиза.

"Едно нещо е да се защитава на човек и да държи на правото, а друго е да съди България и никой да не си позволява такава работа, защото ако някой е дал нещо за България, мисля, че съм аз. Така че, да не бързат веднага с такива намерения и изказвания. А, като му дойде времето, ще се произнеса и за решението, защото това са 52 страници, 12 години са проверили всичко това съда в Страсбург, така че ще трябва вече да се обсъди и както самият съд предлага - 6-месечен период, за да се договорим с държавата. Но, намирам, че е много грозно след всичко, което изтърпях тези 12 години, от лишенията, които ми наложиха изцяло несправедливо, да се говорят такива работи", подчерта Сакскобургготски.