"Връщам се назад във времето, когато в Бургас нямаше магистрала. Тогава направихме "Тракия". Направихме моста, околовръстното, Меден рудник. За последните 3 г. кажете ми някъде нещо да се прави. Освен само едни лозунги". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Бургас, където представи кандидат-кметовете. 

"200 блока санирахме в Бургас. А през последните 3 години - 0 санирани блокове. С тези нули в момента се борим. Какво не направихме за тоя град, за да гласуват за някой друг... Задавам си въпроса, отговора не го намирам. Колко пречиствателни станции се направиха, за да бъде чисто морето - стотици милиони се вложиха. Оттогава досега чули ли сте нещо да се направи? По времето на ГЕРБ всички европейски фондове и програми работеха и нито една не е спирана. Фуга или крива плочка да се види по наше време - настава медийна истерия. Искам и аз да снимам нещо, ама няма", каза лидерът на ГЕРБ.

Той припомни построяването на оградата на границата и посещенията на европейски лидери заради нея. Отбеляза и направата на  пътя до Слънчев бряг. След това премина към туризма и припомни филмите по "Дискавъри" за България и колко е важен културният туризъм.

После премина към международната обстановка и вътрешнополитическото състояние на страната.

"Никога не сме били по-близки до глобален военен конфликт от сега. Надявам се да намерят дипломатите разумно решение. В противен случай би било много лошо и за нас."

Пред избирателите лидерът на ГЕРБ също говори за утрешното извънредно заседание на парламента. 

Снимка: БТА

Истински се надявам утре да отхвърлим ветото на президента, за да може да тръгнат нещата. Бензинът е 3,30 лв. Цената на уралския нефт е една и съща. От едната страна, когато говорим за газ, слагаме по 20 лв. и отгоре на мегаватчас. Помните ли какво говореха за "Балкански поток"? А сега се вижда как той ще печели. Тази година ще излезем на печалба и за 72 г. вие ще получите от лошия Бойко над 230 млрд лв. в бюджета. Само това да съм ви направил, трябва да ми се отчете. Нашите герои, за съжаление, стават герои, когато умрат. Ние не обичаме някой да направи нещо хубаво", сподели Борисов.

Снимка: БТА

"Нужно е все пак да има правителство. Отново държавата е разделена. От една страна президентската институция, от друга - правителството, от трета сме ние, от четвърта - опозицията, от пета - олигархията. А на парламента пише "Съединението прави силата". Ако ние не сме поне затегната сглобка, нищо добро не ни чака. Знам, че очаквате от мене малко оптимизъм. Зависи само от вас. Оптимизъм може да има, ако резултатите ни са малко по-добри на тези избори", обясни в заключение Борисов. Според него иначе градовете ще се превърнат в това, което прилича държавата.

Искаме само "Лукойл" да си внесе данъците, не участваме в преговори за продажбата му. 

Той отбеляза, че финансовият министър Асен Василев трябва да е магьосник и затова е нужно да има правителство. 

В края на речта Борисов похвали бургазлии за пълните листи, особено тези, които не са на първите места, защото именно те са верните членове.

"Ние с Бойко Борисов изградихме съвременна България. Бъдещето ни е сега, нека на 29-ти да излезем да гласуваме за ГЕРБ", каза от трибуната Иван Алексиев, областен координатор на ГЕРБ.

"По време на тази предизборна кампания ние запазихме добрия тон. Компроматите никога не са печелили. Трябва да привлечеш симпатиите на хората с нещо позитивно", уточни кметът Димитър Николов.

 

Местни избори 2023

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Платена публикация