Едно от лицата на "Продължаваме промяната" отвърна на атаката на ГЕРБ по темата "Лукойл" и я разчете само като предизборно мотивирана. 

"Делян Добрев явно има голяма фиксация върху Асен Василев и ваденето на такива непотвърдени слухове, както самият той казва. Не е здравословна такава фиксация, може би трябва да потърси лекарска помощ. Но шегата настрана, каквито и твърдения да има, ние няма какво да се притесняваме. Прекрачват се границите, създава се напрежение, но явно Добрев така разбира политиката", коментира бившата депутатка по темата за хранилката на "Лукойл" в предаването "(О)позиция" на в. "Сега".

Тя смята, че преди избори Делян Добрев винаги изпада в еуфория. 

"Истината е, че във внесените текстове няма нито една алинея, буквичка, запетая, свързано с облагане по какъвто и да е начин на "Лукойл". И на второ място се забелязва една тенденция, всеки път, когато има избори, г-н Делян Добрев изпада в състояние на еуфория и екстаз, за него това са новите кебапчета", каза тя за твърдението на депутата от ГЕРБ, че заради неявяването на ПП-ДБ в НС рафинерията ще продължава да трупа печалба от по 3 млн. на ден, а хората няма да си получат отстъпката от 73 стотинки, след парите от "Лукойл" постъпят в специалния фонд.

Според Бориславова няма нищо спешно в темата "ЛуКойл" и насроченото извънредно заседание на парламента в петък.

"Истината е, че няма никаква причина заради "законопроекта за левчето" ГЕРБ и ДПС в един глас да вдигат тревога и да свикват депутатите, които са по страната, за да си правят предизборна агитация", смята тя. По думите й единствената спешност била ГЕРБ да кажат нещо на народните представители, защото имало риск да загубят балотажи за кметове в градове, където управляват.

"ГЕРБ 12 години не съумяха да обложат "Лукойл", не виждам как до вторник ще го направят", категорична е Бориславова.

"Нямаме основания да се притесняваме от слухове за корупция", каза Бориславова по обвинението за "хранилката", което лансира Делян Добрев.

"Ако има хранилка, то със сигурност не са последните два редовни кабинета, при които за първи път "Лукойл" започна да плаща данъци", отрече обвиненията за чадъри едно от лицата на ПП. Тя заключи, че изборите са причина и за акцията за дерогацията, подета от ГЕРБ и ДПС.

В коментар на напрежението между партньорите, които крепят кабинета, Лена Бориславова каза, че "двете формации никога не са били в приятелски отношения".

"Важното е да бъдат следвани приоритетите, независимо колко е трудно, а то е трудно", добави тя. Бориславова не смята, че трябва да се хвърля оставката на кабинета заради писмени обяснения, поискани от премиера Николай Денков за споразумението с миньорите - от страна на ГЕРБ и ДПС, и от вицепремиера му Мария Габриел за Шенген - от страна на ПП-ДБ.

"Ние знаем колко е отговорна задачата да има редовно правителство и докато това правителство и парламент следват програмата и приоритетите, ние няма да отстъпим от защитаването им", коментира тя ултиматумите в "некоалицията". В момента, в който ГЕРБ и ДПС се отклонят от прироритетите, тогава вече няма как да продължим, декларира още Лена Бориславова.

Отново днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предупреди, че ако ПП-ДБ не се явят утре в пленарната зала, той не би могъл да удържи и да контролира какво ще предприемат депутатите му.