Изключително остри реакции в социалните мрежи предизвика музикален клип, заснет на античната крепост Перистера край Пещера. Видеото провокира спорове дали е опетнена историческата стойност на обекта, който е един от многото у нас, възстановени (и достроени) с европейски пари.

Песента е дует на изпълнител на име Готи и Радослав Петров, по-известен като Радо Шишарката. Текстът, както и облеклото на участниците, и танците им възмутиха онлайн потребителите.

От община Пещера не пожелаха да коментират съдържанието, но казаха, че не са били уведомени за заснемането преди месец.

"Не е имало официално разрешение за снимане на клипа, тъй като не е имало официално запитване за разрешение към администрацията. Екипът е попитал служителите, които са били в момента на място, може ли да заснемат хумористичен клип", обясни пиарът на общината Стоян Йовчев пред bTV.

Радо Шишарката и останалите действащи лица пред и зад камера са си спестили и таксата за наемане на крепостта, добавиха от общината. Просто платили входни билети от 4 лева.

Певецът обаче твърди, че имал разрешение за снимки. Той не вижда повод за скандал: "Една песен, изпълнена с хумор, тъй като Гана е мъж и после се превръща в принцеса. Стига с тия връщаници и заминаваници, чалгата си е чалга. Има си хора, които си слушат чалга, има си хора, които си слушат хеви метъл. Аз се радвам".

От общината са поискали писмени обяснения по случая от управителя на крепостта.