Десетки майки почетоха паметта на 23-годишната Дарина Министерска и едногодишната й дъщеричка Никол, които вчера бяха убити от бащата на момиченцето Викторио Александров, като оставиха цветя, плюшени играчки и запалиха свещи в столичния Северен парк. 

Паркът се намира недалеч от кооперацията, в която бе открито тялото на младата майка. 

Инициативата е на други майки с деца, които не са познавали жертвите, но са ги виждали да се разхождат в парка. 

"Скъпи майчици, всички сме потресени от това, което се случи вчера! Нека да почетем паметта на тези две невинни същества, като оставим цветя, играчка, свещичка на терасата при езерото в Северния парк до централния вход. Всеки, който има желание да остави нещо в тяхна памет, може да го направи когато има възможност. Изразяваме дълбока съпричастност към болката на роднините и близките им!", написа във Фейсбук Виктория Божилова. 

Майките, които разхождат бебетата си в парка, са потресени от жестокото двойно убийство. 

"Не познавам майката, нито детенцето. Не познавам и човека, ако мога да го нарека така, който го е направил. Много е тъжно, защото са млади хора...отнети са два човешки живота", каза през сълзи една от младите жени, която дойде до импровизирания траурен кът в памет на 23-годишната Дарина и дъщеричката й. 

26-годишният Викторио Александров е под денонощна охрана в "Пирогов". Няма опасност за живота му. Когато лекарите позволят, младият мъж ще бъде преместен в болницата на затвора. Предстои да му бъде повдигнато обвинение за двойното убийство. Заради тежестта на престъплението, прокуратурата ще иска той да остане за постоянно в ареста, каза по-рано днес градският прокурор на София Емилия Русинова.