Видеа как бившият вътрешен министър Бойко Рашков се ядосва на журналисти преди и след заседанието на временната комисия за Агенция "Митници" взривиха социалните мрежи. Главни действащи лица в тях са журналистите Симон Милков и Николай Караколев. В единия случай Рашков замахва с чадър срещу снимащия го оператор, в другия изглежда, че бута телефона от ръката на Караколев. 

Преди заседанието на комисията Николай Караколев пита Рашков за евентуалните му връзки със сочените за контрабандисти Стефан и Марин Димитрови, както и дали се притеснява, че ще се озове в ареста "като приятеля му Живко Коцев".

Депутатът заявява: "Ако обичате! Прекалявате! Не желая да ме снимате", след което изглежда, че бута телефона на Караколев. След това каза: "Какво си въобразявате, че имате безгранични... Ще го изхвърля след малко през прозореца".

На друго видео, заснето след заседанието на комисията, се вижда как Симон Милков причаква Рашков на вратата на асансьор в Народното събрание, отново с въпроси за Димитрови. Тъй като депутатът отказал да отговори на журналисти по-рано, започнало и въпросното преследване по стълбището и кулоарите на Народното събрание.

В един момент депутатът от ПП-ДБ вдига чадъра си и се заканва: "Ще те млатна, бе ей. Защо ме снимаш, бе? Не искам да ме снимаш!" 

   

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков коментира пред журналисти, че от коалицията не смятат да се разграничават от Рашков. "Много хора биха се радвали да започнем да се разграничаваме от наши депутати. Хвърля се помия по наши депутати. Вярвам, че в България има достатъчно разумни хора, които няма да позволят да има лошо управление", заяви Петков след като ПП-ДБ се регистрираха в ЦИК за изборите на 9 юни. 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също коментира случая, като каза: "Всички в ГЕРБ осъждаме поведението на журналистите или на хора, които влизат в парламента, да се държат така с който и да е депутат. Не може депутати да се гонят по коридорите и да се бият с чадъри. Осъждам ги, не ми харесва, не са прави". 

Съпредседателят на ДПС също бе попитан за коментар относно случая с Бойко Рашков, но Делян Пеевски заяви само: "За този човек ДПС първо е казало всичко - няма място в политиката, ясно е на всички. Видяхме къде има място - по трапезите със седналия пудел до него, който сигурно преди това му е напълнил джобовете с пачки".