Таксиметровият шофьор, закарал 26-годишния Викторио Александров от кв. "Надежда" до мястото, където младият мъж уби детето си и направи опит да се самоубие, е бил заставен да го направи с пистолет, опрян в главата. Това разказа самият шофьор пред Нова телевизия.

Вчера Викторио застреля 23-годишната си приятелка Дарина Министерска в апартамента й на ул. "Бели Дунав", след което грабнал едногодишната Никол и избягал. От СДВР съобщиха, че според записите на охранителните камери, Александров е убил приятелката си още около обяд. Младият мъж се скрил в жк "Хаджи Димитър", а около 19 часа се качил в такси. 

Първоначално охранителят казал на таксиметровия шофьор да го закара в жк "Надежда", след това няколко пъти променял крайната точка, до която е трябвало да стигне. Около час той се придвижвал с таксито. Накрая казал на шофьора да кара към Горни Богров. През цялото време Викторио обяснявал, че иска да се самоубие.

Таксиметровият шофьор се опитвал да го успокои, а детето плачело през цялото време.

Шофьорът разказа още, че Викторио Александров взел и двата му телефона от страх да не се обади в полицията. 26-годишният мъж обяснявал, че жена му Дарина била убила другото им дете и че затова искал да скочи от мост, защото не можел да го преживее. Той слязъл от таксито край Горни Богров заедно с момиченцето, а таксиджията си тръгнал.

Когато научил от свои колеги, че се издирва мъж за убийство и видял снимката на Викторио, подал сигнал в полицията.

Така около 23.20 ч. след обход на района, където Викторио и Никол били оставени от таксиметровия шофьор, полицаите чуват изстрели. Когато пристигат при изоставената сграда, намират детенцето простреляно в дясното око, а бащата е само с одраскване по главата.