Зрители на БНТ сигнализираха за фалшив сайт, в който се съдържа невярна информация, за държавна програма за борба със заболяванията на опорно-двигателния апарат. Поместеният текст се позовава на несъществуващо интервю, дадено за обществената телевизия.

Във фалшивия сайт на несъществуващия Научно-изследователски институт по ревматология, в нарушение на закона, е използван гербът на Република България. Сайтът и невярната информация са използвани с комерсиална цел и въвеждат в заблуждение потребителите.

В отговор на официално запитване от БНТ, от Министерство на здравеопазването информират, че държавната програма "Здрава България" не съществува, респективно сайтът е фалшив.

Здравното ведомство ще сигнализира компетентните органи за този случай.

През миналия месец ГДБОП спря фалшив сайт, който използва логото на БНТ, за да продава препарат срещу ставни болки. Чудотворният крем бе рекламиран чрез фалшиво интервю, което представя несъществуващата държавна програма "Здрава България", която лекувала почти безплатно. В схемата бе замесено и името на Министерството на здравеопазването, което според измамниците, е похарчило над милион щатски долара за разработване на формулата.