10-километрова опашка от тирове се е образувала на "Дунав Мост 2" в посока Румъния. За блокадата на границата съобщи зрител на NOVA, който от 5 часа сутринта в четвъртък стои в тапата.

"Намирам се на 10 километра преди самото ГКПП. Има огромна тапа от тирове, които са блокирали и лентата за леки автомобили. Свързах се с телефон 112. Дежурният ми каза: "Знаем, но няма какво да направим". Това разказа в ефира на "Здравей, България" Кирил Стойчев, който от часове е на "Дунав мост 2".

По думите му всички товарни автомобили "не са помръднали часове наред".

"Инциденти няма. Ако имаше, през това време трябваше да мине линейка, полицейски автомобил. Мина една патрулка в посока Видин. Опитах се да я спра, но полицаите не реагираха въобще", твърди мъжът.

Интензивен е трафикът на някои от гранично контролно-пропускателните пунктове (ГКПП) по границата със Сърбия и Румъния за товарни автомобили на изход, съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция". Информацията е актуална към 06:00 часа тази сутрин.

По границата с Румъния трафикът е интензивен нa ГКПП "Видин", "Никопол" и "Кардам".

Трафикът е интензивен на пункта "Калотина" по границата със Сърбия. На ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

По границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. През граничните пунктове "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси.

Трафикът е нормален на всички гранични пунктове по границата с Турция и с Република Северна Македония.