Мераклии да заловят фазан толкова се унесоха да го преследват с автомобила си край русенското село Красен, че не успяха да избегнат сблъсък с дърво, предаде БГНЕС.

Вижте снимки >>>

В автомобила "Фолксваген Пасат" са пътували четирима мъже от съседното село Щръклево, които са били в Красен да берат орехи.

На връщане на пътя изскочил заблуденият фазан и гонката веднага започнала, но фазанът се оказал с по-добър рефлекс за разлика от шофьора, който успял да спре в крайпътното дърво.

Неприятният екшън приключи за двама от пътниците в русенската болница.

В казанлъшко пък моторист се заби в боклукчийски камион по пътя до село Овощник.

Осенен от топлото слънце мотористът тръгва да изпреварва колона от автомобили в района на бившето ТКЗС, но е засечен от товарен боклукчийски автомобил, който предприел ляв завой.

От удара мотористът е леко пострадал. Той е откаран в центъра за спешна медицинска помощ, без опасност за живота.

Според специалисти, вина за пътния инцидент имат и двамата водачи на МПС, на общинския камион за смет и на мотора.

Най-екзотична от серията нелепи катастрофи обаче е тази в разложко, където линейка влетя в двор на къща.

За щастие и този инцидент се размина без жертви - обитателите на дома и водачът на специализирания автомобил не са пострадали.

По разказа на 58-годишния водач на линейката, той бил засечен от идващ насреща му и изпреварващ автомобил. За да избегне челен удар той завива рязко наляво.

Линейката минава през насрещната лента, бордюра и тротоара, събаря циментов кол и самата телена ограда, след което влиза в двора на къщата. Там пречупва ябълково дърво.

Щетите са само материални – натрошени тенекии на линейката, счупена ограда на къщата и отрязано ябълково дърво, в което се забил автомобилът.

Специалисти по автомобилния транспорт не изключват инцидентите да са предизвикани от топлото есенно слънце, което създава предпоставки за превъзбуда на водачите на превозни средства.