Стотици се събраха пред сградата на Министерски съвет на протест в защита на правителството. Те са главно депутати, както и представители на структурите на ГЕРБ в цялата страна.

Присъстващите викаха "Ура", поискаха оставката на президента Румен Радев и обявиха: "Ние не сме мутри".

На протеста бе и председателят на парламента Цвета Караянчева, която държеше да отбележи, че е там в качеството си на депутат от ГЕРБ.

"Искаме да се чуе гласът на правителството. Затова сме тук. Това не е протест, нито контрапротест, това е митинг в подкрепа на европейското правителство, което води България в правия път, която всеки момент ще влезе в чакалнята на Еврозоната", обясни тя.

Караянчева бе категорична, че ГЕРБ гарантира честността на изборите, а българските граждани са отредили те да управляват.

"Радев нарече легитимно избраното правителство "мутри", както и прокуратурата. Когато има такива мероприятия, но не бива да се достига до тук. Това е скандално - той призовава на бунт, на гражданско неподчинение", каза още председателят на НС.

"Катото го избраха за президент, изборите бяха ли нечестни, или само когато печели ГЕРБ - са нечестни", възмути се още Караянчева.

Снимка: БТА

"Ние не сме мутри", взе думата на микрофона пред събралите си шефът на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Тя бе категорична, че правителството няма да подаде оставка под натиска на тези, които за зажаднели за власт.

Снимка: БТА

"Нека бъдем единни и подкрепим правителството и този парламент, както и политиката, която гарантира светло бъдеще на децата", каза Дариткова.