Мая Манолова отговори на Бойко Борисов по повод информацията, че е спечелил дело на първа инстанция относно нейно изказване от 01.11.2019 г.

"Борисов бил доволен, че ме осъдил за твърдението, че е "арогантен". Решението, разбира се, не е окончателно. Но за мен истината няма цена, оставям на вас да прецените, дали Борисов е арогантен. Готова съм да плащам за истината, за да не плащат хората за некадърно управление.

Разбира се, ще обжалвам, а до тогава оставям Борисов да "трепери" като ме чуе да говоря, както твърдят свидетелите по делото - двамата "piar Boiko".

А той да не бърза да се радва, защото аз вече го осъдих още преди половин година за неговите лъжи и клевети", написа лидерът на гражданската платформа "Изправи се.БГ" на своята фейсбук страница.

Бившият премиер Бойко Борисов днес обяви, че е осъдил Манолова за сумата от 15 000 лева в дело за клевета. Лидерът на ГЕРБ е успял да докаже пред Софийския районен съд, че на 1 ноември 2019 г. тя го е обидила при участието си в предаването "Лице в лице" по bTV, а също така е имала и публикация във Фейсбук. В предаването Манолова е казала: "Тази сутрин във вашата телевизия беше един арогантен човек, който избълва редица клевети, обиди и грозни внушения. Срам ме е заради него, срам ме е, че това е човекът, който ни представлява пред света".

От своя стране Борисов смята, че тези думи били унизителни и обидни за него, а той ги възприел "изключително тежко, накърнена била личната му чест и достойнство".

В същото предаване Манолова обвинила Борисов и в престъпление, което съдът отсъдил като клевета.

Преди това пък Мая Манолова осъди Борисов за негови твърдения, но за 10 000 лв. на първа инстанция - Софийския районен съд с възможност за обжалване пред Софийския градски съд. Тогава тя предяви иск за 15 000 лв. за клеветнически, обидни и неверни твърдения, изречени от експремиера, но съдът й призна само 10 000 лв.