Премиерът Бойко Борисов излезе пред Министерски съвет, където по-рано се събраха симпатизантите на ГЕРБ. Той призова симпатизантите си да не викат "оставка"за президента, а "единение". 

"Искам да поздравя финансовият министър. Искам да поздравя и симпатизантите на президента Радев, днес е голям ден за България. От днес няма да фалират банки, ползите са големи за държавата, неслучайно там са всички "бели" държави", заяви той.

Премиерът добави, че днес с Румен Радев не са заедно и затова не е щастлив, защото в този важен за България и управляващи, и опозиция е трябвало да споделят радостта от вестта за членството на България в Банковия съюз.

"Истината е, че нищо не трябва да ни разделя. Това е най-гадното, което се случва в момента. Цяла Европа ни се радва. Цял свят пишат: "България, Хърватия и Дания" са вътре в европейския валутен механизъм. Българският лев е фиксиран на точната цифра 1.955, което ние искахме. На този ден ние трябва да сме заедно с президента Радев и заедно да се радваме за успехите на България, а не да ни разделя полиция. Хората в Европа няма да разберат защо в такъв хубав ден за България има два митинга. Не трябва да ни разделя полиция. Това ли искаме? Така ли искаме да се обединим? Правилно е всички да се хващаме на работа, а не всяка вечер да задръстваме града", каза още Борисов.

Въпреки това, премиерът благодари на излезлите на протестен митинг симпатизанти на ГЕРБ, защото по думите му по този начин показват, че и те могат, когато искат, да затворят улици.

"Но това ще доведе ли до нещо хубаво? Ще доведе ли до повишаване на доходите, просперитет, по-голям БВП и повече работни места? Вместо да викате за президента Радев: "Оставка", вие викайте "Единство". И на парламента пише: "Съединението прави силата", отбеляза Борисов. 

Симпатизантите на ГЕРБ скандираха "победа" и "Борисов", докато лидерът им и министър-председател говореше пред тях.