"Атака" се регистрира в Централната избирателна комисия (ЦИК) за предстоящите избори на 2 октомври с намерението да влезе в следващия парламент. Това обяви пред журналисти лидерът на партията Волен Сидеров, цитиран от БТА.

Той посочи, че намерението им е да влязат в 48-ото Народно събрание, "за да разбият сценария", с който по думите на Сидеров през последната година е било вкарано едно "менте на "Атака". "Атака е оригиналът", обяви Сидеров и настоя, че "външни кукловоди и вътрешни тайни общества" били създалите на това менте.

На въпрос дали "Възраждане" ще бъде основен конкурент на "Атака", Сидеров заяви, че "ментето не може да бъде конкурент на оригинала".

"Така както на времето Цар Киро произвеждаше алкохол менте, някои хора ослепяха, сега политическият Цар Киро произвежда политика - копира мои думи и прави друго. Представя се за проруска партия, гласува, че Русия е агресор. Представя се за анти НАТО партия, гласува за F-16, може още много неща да изреждам", каза лидерът на "Атака".

По думите му има "много силен напън от въшните куклуводи - да се създаде един евроатлантически миш-маш, едно управление, което ще загроби България", а "Възраждане" е изкуствена опозиция. Затова "Атака" трябва и ще влезе в парламента, за да има истинско опониране на евроатлантическата измама, посочи още Волен Сидеров.