МВР пусна кадри от 32-ия ден на протести в София с искане за оставка на правителството. Това е поредно видео на ведомството, при което се представя обстановката.

В него се вижда как започва протестът - с хвърляне на яйца и домати по сградата на Министерски съвет, като адвокатът от Отровното трио" Николай Хаджигенов носи щайгите с материала, но разговаря с полицията как акцията да премине мирно без сблъсъци.

Следва кадър от кръстовището на Софийския университет, където бял бус сваля гуми за укрепване на барикадите, а протестиращите ги нареждат под пейките. Вижда се, че полицията само пази с жив щит акцията, но не се намесва.

Следва опаковане на палетите с връв, което се случва до самите служители на реда, а един от полицаите насочва как това да става без нарушаване на реда.

Следващият акцент от протеста на 9 август е събиране на протеста на "Орлов мост", където множеството понася факли по бул. "Цариградско шосе" посока спирка Плиска.

32-ият ден на протести в страната премина без сблъсъци, като дори премиерът Бойко Борисов даде благословия на протестиращите, че полицията няма да развали барикадите на ключовите кръстовища в София. Рано сутринта днес обаче протестиращите сами махнаха барикадата, очаквайки Борисов да съобщи важната новина. Тя не беше оставка, а коментар, че и премиерът "иска оставката на президента Румен Радев".