Руският държавен глава изчезна от публичното пространство за седем дни, през които е бил в швейцарския град Лугано, пише в. "Република", като се позовава на швейцарски медии - радио Ер Ес И и вестник "Блик".

За последен път Путин се появи пред журналисти на 5 март, когато прие италианския премиер Матео Ренци.

След това започнаха да се разпространяват слухове, че руският президент е болен или изолиран от вътрешен конфликт.

Според швейцарските медии, 32-годишната олимпийска шампионка по художествена гимнастика Алина Кабаева, за която от години се твърди, че е приятелка на Путин, се била регистрирала в престижната клиника "Сант Анна", която е в околностите на Лугано, съобщава БТА.

Кабаева, която очаква дете, и Путин били резервирали две стаи в клиниката. Едната била за родилката, а другата за близки и за охранители. Медиите допълват, че раждането щяло да е в най-скоро време.

В клиниката "Сант Анна" са раждали известни личности, като например дъщерята на Силвио Берлускони - Барбара. Берлускони е приятел на Путин и според швейцарските медии именно той препоръчал на руския президент клиниката край Лугано.

Владимир Путин се разведе със съпругата си Людмила през юни 2013 г. след 30-годишен брак. Двамата имат две дъщери - 28-годишната Екатерина и 29-годишната Мария.
Тогава тръгнаха слухове, че разводът е заради Алина Кабаева, за която руският държавен глава се оженил. Красавицата бе нарочена за любовница на президента за първи път през 2008 г., когато роди момче. През 2012 г. тя стана майка и на момиче.

Година по-късно Кремъл официално опроверга слуховете за сватба.

Първа публична поява на Путин от 5 март

Руската държавна телевизия показа междувременно кадри с президента Владимир Путин в резиденцията му край Москва, което е неговата първа публична поява от няколко дни, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.
 
На телевизионните кадри 62-годишният Путин беше показан в кабинета му в резиденцията Ново Огарьово, седнал срещу председателя на Върховния съд Вячеслав Лебедев, с когото обсъжда планове за реформи в съдебната система. Облечен в сив костюм, той не изглеждаше по-различно от обичайно, посочва Ройтерс.

В краткия материал се видя как Путин кима и се усмихва, докато Лебедев говори. Чуха се и няколко изречения, които каза за съдебната система.
 
Пресслужбата на Кремъл обяви, че в понеделник руският президент ще има среща и с киргизстанския си колега Алмазбек Атамбаев.