Двамата влязоха в остра размяна на реплики по време на дебата по законопроекта за промени в Закона за ДАНС, след като Сидеров говори от парламентарната трибуна.

Версията на Волен Сидеров

Пред журналисти лидерът на "Атака" обясни, че докато е минавал по пътеката покрай сектора, в който седят депутатите от ГЕРБ, Московски му е казал: „Хайде да излезем” и го е провокирал с наглото си поведение. „Аз му казах: „Що се правиш на мъж?”, посочи Сидеров.

Докато аз говорих от парламентарната трибуна, той се смееше на глас, подвикваше и аз го питах какъв му е проблемът, при което той ме подкани да излезем навън, явно за да се бием. Този човек е бил министър, ако така ги е решавал нещата в министерството, пази Боже България”, коментира още националистът.

Той допълни, че ГЕРБ създават напрежение в пленарната зала, като "тон" давал Красимир Велчев.

"Велчев го играе фелдфебел, отговорник на групата. Непрекъснато чуваме просташки подвиквания дори от жени – депутатки от ГЕРБ”, каза Сидеров.

Той се закани, че ще се заеме лично с Ивайло Московски чрез комисията по корупция, така че бившият транспортен министър да стигне до съда.


Версията на Ивайло Московски


"Слизайки от трибуната, Волен Сидеров ми каза, че ще ми замръзне усмивката и „мангал мръсен” и аз му казах да излезем навън да се разберем", разказа обаче Московски. На въпрос как ще коментира заканата на Сидеров да извади мръсните му сделки, той отговори: „Не е имало такива”.


В скандала се намеси и Борисов

"Извиках Московски да го предупредя – по-добре той да понесе някой и друг шамар, отколкото да правим такова нещо в парламента", каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след скандала в пленарна зала.

Според бившия премиер думите на Сидеров са много скандални.
На въпрос каква ще е стратегията му за тези провокации, Борисов каза:

Да не им обръщам внимание. Дано не се правят такива неща”.