Свалянето на Росен Желязков от председателското място в Народното събрание е опит за отмъщение от страна на ПП-ДБ, защото нещата не продължиха. Това заяви пред БНТ Румен Христов от ГЕРБ-СДС.

По думите му от страна на опозицията това е нормален ход.

"10 месеца управлявахме заедно и сега да се разграничим. Росен Желязков не заслужаваше това нещо. Пеевски и ДПС бяха добри и помагаха, когато ставаше дума за промените в Конституцията. Те нямаха никакъв представител в изпълнителната власт, както и ГЕРБ-СДС, с изключение на Мария Габриел", допълни Румен Христов.

Според него много неща от "Продължаваме промяната" са били направени аматьорски.

"Демократична България" имаха малко представители в това правителство, основно беше на ПП", каза още Румен Христов.

По-рано днес парламентът освободи председателя на Народното събрание Росен Желязков. Решението беше подкрепено от 129 народни представители от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), "БСП за България", "Възраждане" и "Има такъв народ", "против" гласуваха 103 от ГЕРБ-СДС и ДПС.

Според Кирил Петков Росен Желязков е нарушавал правилата, когато е изпълнявал повелята на Делян Пеевски и на Бойко Борисов. Те неведнъж му подвикваха от първия ред, каза Кирил Петков.

"Росен Желязков допусна грубо нарушение на реда и Конституцията. Трябваше да дадем знак, защото след това Народно събрание ще дойде друго", заяви и бившият премиер Николай Денков в телевизионно интервю.