НС отложи либерализацията на цената на тока с година, протестиращите поискаха до 2027 г.

Битовите потребители ще трябва да преминат на свободния пазар на електричество през 2025 г.

Обратно в новината

Коментари - НС отложи либерализацията на цената на тока с година, протестиращите поискаха до 2027 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Енергетиката ни отдавна е продадена чрез гаражната разпродажба на ЕРПта от Шулева, дясна ръка на мургавия европеец един пробит долар. Енерго мафията на коня и кунева ликвидираха работата на 3 и 4 блок на АЕЦ Козлодуй.. милиарди загубени за народа ни. Същата куневска неграмотност договори пътя за затварянето на Мариците по най не изгоден за нащата енергетика начин. Прави са енергетиците да протестират, няма енергийна стратегия от времето на тиквите от както са на власт. Делянчо главната енергийна тиква къде ти е стратегията, къде е маргаритка петковка счетоводителката, такъв е матряла на тиквите, от тикви енергия няма да има...........

А знаете ли колко е комисионната за да правиш бизнес в мариците? Изла и Юли не прощават. 10 % са им малко, колко да е тока? Държавна кражба

В някой държави цената на електроенергията е отрицателна, т.е. плащат за да ползваш :))) Да плащаме за ток при постоянно растящ брой на фотоволтаиците си е грехота. Народе, връщай обратно в мрежата тези, които се подиграват с теб !!!

одат без гащи докато не завали па земат та са скрият в колибата

Всички , които имат мозък алармират за смяната на статута на земеделска земя и превръщането ѝ във фотоволтаични паркове. Ти си седнал да се жалваш. Зелената сделка е УТОПИЯ. Я си фотоволтаиците!

"Днес в парламента с гласовете на депутатите от ГЕРБ и ДПС гарантирахме непрекъснатата работа на миньори и енергетици в Маришкия басейн", са казали още Борисов и Пеевски на протестиращите" Мафията прави предизборни обещания и хвърля прах в очите напровинциалните избиратели, пак разбира се на гърбът на всички други трудещи се в цялата страна! КНСБ са най исиотската и паразитна стуктура в България! Тези паразити се гушат от работещите труженици, но те не разрешават проблеми! Те ги задълбочават и лъжат безогледно работниците! Мариците работят само да пълнят гушите на американците! КНСБ са на хранилка от посолствоно на Козяк!

Всички действия на алчните ни продажни политици ,водят само до отежняваме на живота на българите !!! Това е неоспорим факт !!! Скоро положението ще стане нетърпимо и тогава ще настъпи часът на разплатата !!! На всеки според заслугите !!! Ни острови ,ни полуострови ще ви спасят ,драги самозабравили се политици и политиченца !!!

Нещо ме триете май А ?!??! Кое не ви хареса ? Коя част от истината ?

Това е пълен идиотизъм ! Има само една мрежа и няма как да си избираш кой да ти доставя ток !

никнат ФЕЦ като гъби щото пред всяка къща има стълб Ама ганьо не знае че ония у Англия може само да си мечтаят за трифазен ток ЕВТИНОТО ИЗЛАЗА СКЪПО и ХИТРАТА СВРАКА С ДВАТА КРАКА

А що си мислите, че финансовото състояние на средностатистическият българин, ще се подобри след три години, та да либерализирате токЯ? Точно обратното ще стане, тъй като това са фактите в наш'та Мила Родина. Всяка следваща година все по-вече затъваме от предходната. И от поне 4-5 петилетки облъчвате народа, че видите ли, когато се либерализирал пазара на тока и той щял да поевтинее за населението, а сега словоблудствате с някакви си 20%, които всеки един знае, че няма да са толкова, а доста по-вече? Бяхме основен фактор на Балканите, по времето на гадният социализъм, в енергетиката и основен износител на електричество, а сега вече сме нетен вносител на такава и до 2030 година ще станем само вносител на електричество. За къв чеп ни беше този капитализъм, след като за 34 години нищо не съградихте на базата на това което бяхме, а само рушите и продавате, или по точно - подарявате. Ако не бяха ония от Посолството, до сега АЕЦ Белене щеше да работи....

Като ти харесва социализЪма,имаш избор : Куба ,Северна Корея,Венецуела.

Ти ТВУ ли си завършил? Как разбра, че ми харесва социализЪма? Какво ти харесва на капитализЪма, който ни бе натрапен. Може би да можеш да ходиш в чужбината, за да миеш чинии и кенефи и да бършеш задници, или пък да вземаш лесно заеми, които не можеш да върнеш !?

Към "въпросчетата", ЗАЩО АЕЦ Козлодуй продаваше преди време тока на НЕК поп0.08 стотинки-киловата /и беше на печалба/, а НЕК го продаваше по 0.28 стотинки-киловата на граждани и фирмички и беше на "загуба".............Справка "енергетика" Д. Добрев /с купената диплома/ и милионер в евро........

Погледнете либералната пасмина, включително и няколкото либерастни джихадисти налазили форума - КОЛКО СА НАГЛИ ! Точно като американските си господари и кумири ! До вчера ни лъгаха, че ПАЗАРЯТ КАТО СТАНЕ ЛИБЕРАЛЕН ЦЕНАТА НА ТОКА ЩЯЛА ДА ПАДНЕ... Днес вече няма нужда от това и те за забравили за лъжите си, заедно с управляващата сган от герп-дпс-ппдб. С крокодилски сълзи и настървение бързат да ръфат народеца да плаща ЧЕТИРИ-ПЕТ ПЪТИ ПО-СКЪП ТОК !

Какво разбираш да ти падне цената на тока? Всяка година вдигат ли ти заплатата, вдигат я! Всяка година има ли 4% инфлация, има! Е,искаш да плащаш 15 лева ток и да получаваш 2000 лева заплатата ли?

Ти имаш ли някаква роднинска връзка с Модерният Ляв Цървул? В останалите държави от света заплатите на се индексират с %-тът на инфлация налЕ? И какво разбираш господин многоумник под вдигане на заплата? Това, че са индексирали заплатите с 10% примерно, а всичко се е повишило многократно по-вече, мислиш ли, че е повишение на заплатите, или само си правиш гаргара и словоблюдстваш на тази тема?

250 милиона са 250 хиляди заплати по 1000 лева!

33лв ми е сметката за ток Мислете за децата си,не за фараон Бо и цар Ши

"Сръбски електроцентрали си купуват въглища от "Мини Марица-изток", правят ток и ни го продават" - Манолов, Подкрепа От Зелените ЗЕЛКИ на фон дер Пфайзер друго не може да се очаква. ПП, Пудел с Пачки, и фон дер Пфайзер вън от политиката на Европа.

всичко е розово като омешат боите ще бие на червено

Ганьо пак си мисли, че ще му се размине - в случая ще му останат монополите в енергетиката, дотираните от нашите данъци работни места и подобни. Накрая пак ще се се прецака сам - колкото по късно прави промени, толкова по-големи са пасивите му. Жалка история, още повече че поне от 5 години всички от бранша казват под една или друга форма само едно: тия Марици в най-добрият случай стават само за студен резерв.

Проблемите ги създадоха евроатлантистите, които са поели ангажименти пред господарите си да унищожават българската енергетика. Всичко си работеше добре, преди да се намесят антибългарските интереси отвън.

Да го духат бедните, каза педдаалъът.

Жалка и изпаднал държава!! С забавянето на либерализацията, няма да има и плащане по ПВО Но на тия стачкуващи гофрен , явно не им е ясно, че само създават бъдещи проблеми!!!

До година пак - тя път с "камъни и дърве"!

лев парчето е добра цена, пускане на телевизора - само за нова година

като има въобще какво да се гледа, мани, мани!

Доволен съм. Ще гласувам за ГЕРБ

В тецовете е пълно с такива псевдоинженери, взели диплома задочно, между другото в посредствени университети. Всеки гашник в теца иска да е инженер и да ръководи нещо.

Дребна андрешковска държавица. Всичко да ни е евтинко или безплатно. Кой ще го плати - да не съм аз. Мизерийка.

избори идааат!

https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/images/thumb/a/a9/Electricity_prices_for_household_consumers%2C_second_half_2023_V_2.png/700px-Electricity_prices_for_household_consumers%2C_second_half_2023_V_2.png

При либерализацията на цените за небитовите потребители цената скочи 4 пъти. Може да се види статистика в НСИ. Очаква се нещо подобно да се случи и за населението. ППДБ, Герб и ДПС са престъпници. Диктовките от Брюксел и посолството преминават всякакви граници. Хората да си правят изводите за кого да гласуват.

Поредния чук в главата на еврогейовете ППДБ

Ще плащаме щедри заплари на работниците от Мини марица изток. Тия пари ще са за сметка на по-скъп ток. Не напразно ГЕРБ си отгледаха цяло поколение нищоправци в тецовете. Стара Загора затова е гербаджийски град.

на либерализацията оти Кювеши го либерализира ф Мамалигария

На някакви тупани им липсват времената, когато сме били енергиент гигант, ама не казват дали им липсва яденето на месо веднъж седмично и филиите с мас, или пък почивките в опикано бунгало с хлебарки в Шкорпиловци и багажника с буркани в москвича, че да не стоят гладни туристите, докато си летуват.

Един,дето е забравил да пише на български.

За преди 50 години ли говориш ? Англичаните знаеш ли че са ходили на море веднъж на 15 години ?

Абе льольо, по това време родителите ме водиха всяко година по две седмици на море и две седмици на балкан и никога не сме стояли гладни. А храната беше качествена. Набийте си го в кухите тикви това и спрете да говорите глупости! Токът беше 2ст.

зглопката

в тецовете на Ковачки!

аз предлагам на слави да му вдигнат данъците а тока да стане безплатен .. да видим тогава как ще гласуват от итн

Шилo

При неработещи регулатори НЕ може да има нерегулиран пазар, защото всички доставчици ще направят един огромен картел, който КЗК няма да забелязва (като с горивата) и цените ще са най-високите в Европа.

Тъй ли рече Раде Фърчилото?

"Либерализацията е процес или средство за премахване на контрола на държавата върху икономическите дейности. Той осигурява по-голяма автономия на бизнес предприятията при вземането на решения и елиминира държавната намеса." Аз съм за елиминиране на държавната намеса, във всички бизнеси! И данъци не трябва да се плащат!

при либерализацията САМО ако има конкуренция на пазара. Ако обаче такава липсва, париците ще отидат в джоба на някоя частна едроробовладелческа компания от Запад, при това на доста печеливш за нея процент - домакинствата просто няма как да си намалят разходите при такъв вариант.

Това за падане на цената са миражи . Също като при мобилните доставчици - къде е паднала цената ? всичко се обединяват около висока цена , никаква конкуренция не се допуска

Сам си отговори, виж какво става с цените на всичко останало и това ще се случи и с тока !!! Дето бяхме енергийния гигант на Балканите сега сме на колене !!!

А каква е причината да се 'либерализира' цената на тока? Аз съм български гражданин и искам да плащам ток на цена на атомната ни централа ,която произвежда предостатъчно за нуждите на населението и на мижавата ни 'индустрия'.

Ако работеха и 1-4 бл. на АЕЦа цената щеше да е още по ниска, нооо продажните мекерета не искат това !!!

за сьжаление можеш да го забравиш. Кой ти каза, че нашата АЕЦ произвежда само за нашия пазар, а не обслужва и тя нечии чужди интереси?

Би трябвало поне да е така . Това, че само продажници ни управляват ог много години ,кого да виним, освен самите нас!

ще се учудиш ли, ако ти кажа, че аз нито един от тия мизерници не съм го избирал

Не, няма да с учудя, и аз не съм - никога не гласувам за управляващи !

Забранено ни е от Брюксел. Евтиният ток трябва да се продава на външния пазара, а ние да плащаме скъп.. Демокрация и пазарна икономика, кво да прайш..

НС се управлява от Румен Радев

Ми освен теб други луди няма :))) Радев се оказа единствения държавник, на фона на останалите продажници !!!

РадеФърчилото :–)