Попфолк певицата Диона, която беше хваната зад волана с кокаин, се появи в сградата на Софийския районен съд, където се проведе разпоредителното заседание на делото срещу нея. Магистратите дадоха ход на процеса, като първото му заседание е насрочено за 4 юни.

Тогава се очаква да бъдат разпитани вещите лица, изготвили експертизата на кръвта й, която показва наличие на наркотика.

Още снимки ВИЖТЕ ТУК>>

Денислава Сашова, както е истинското име на бившата рапърка и риалити звезда и настояща чалгадива, е обвинена за това, че на 24 януари 2024 г. около 4.00 ч. е шофирала по столичната ул. "Даскал Стоян Попандреев", когато е спряна за полицейска проверка. Полицаите ѝ направили тест, който отчел положителен резултат. След това Диона била придружена до болница, където дала проби за изследвания. Резултатите от химико-токсикологичната експертиза показали, че тя е шофирала след употреба на кокаин.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343б, ал.3 от Наказателния кодекс. Предвиденото наказание в него е "лишаване от свобода" от една до три години и глоба от 500 до 1500 лева. 

В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели.

На днешното засединие облечената в черно-бял раиран костюм фолкпевица запази мълчание пред медиите, предаде БНТ.

Снимка: БТА

А първоначалната й защитна теза след ареста гласеше следното: "Бях на снимки на клип до 1 ч. през нощта и се прибирах от Стара Загора, където бяха снимките. През деня изпих няколко колдрекса и нурофена, защото беше минус 2 градуса, а аз бях по потник и къси гащи. Има 20 човека екип, които могат да потвърдят трезвото ми състояние... Никога не съм шофирала под влияние на алкохол или наркотици! Полицаите, които ме спряха, могат да го потвърдят, състоянието ми беше напълно адекватно". По нейните думи през януари, когато бе арестувана, "няма нищо вярно, в това, което пишат медиите", напротив - дори е съдействала на органите на реда, като доброволно е дала кръв. Нещо, което според нея "никой употребил наркотици не би направил."

Снимка: БТА

Тогава на певицата бе наложена мярка "парична гаранция" в размер на 5000 лева, за да бъде пусната от районното.