Една седмица преди срещата между президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун в Ханой, във Виетнам се появиха портрети на двамата лидери и предложения за подстрижки като техните, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Снимка: АР/БТА

"През последните три дни направих на 200 души подстрижка като на Ким и само на петима подстрижка като на Тръмп. Правя ги безплатно, защото тази среща на върха ми харесва", каза бръснарят Ле Туан Дуонг, говорейки за втората среща между американския президент и севернокорейския лидер на 27 и 28 февруари, на която Вашингтон се надява да има напредък по ядреното и балистичното разоръжаване на Пхенян.

Ръкостискането между виетнамските двойници на американския и севернокорейския лидер може и да не е радушно, но пък фризьорът е доволен от работата си. Поне от прическата - а ла Ким Чен ун.

Лю Пюх Хай не симпатизира на американския президент. Решил да промени външността си само за забавление. "Не се притеснявам. Фризьорът каза, че ще ми върне старата прическа след срещата", казва той.

Снимка: АР/БТА

Фризьорската промоция важи до края на двустранната срещата в Ханой.

Снимка: АР/БТА

Виетнамски художник също е видял изгодна възможност и започна да рисува портрети на президента на САЩ и на лидера на КНДР.

"Наистина ми се ще двамата лидери, или поне един от тях, да дойдат тук да видят творбите ми", каза художникът Тран Лам Бинх.

Знамената на Северна Корея и САЩ на улица в Ханой

Снимка: АР/БТА

По-рано Ройтерс съобщи, като се позова на осведомени източници, че севернокорейският специален пратеник Ким Хьок-чхол е пристигнал днес в Ханой. Емисарят е довел във виетнамската столица делегация, която включва още шестима севернокорейци. Очаква се Ким Хьок-чхол да има среща със специалния пратеник на САЩ за Северна Корея Стивън Бигън, който също е очакван днес в Ханой, предаде Асошиейтед прес.

Американският и севернокорейският емисар вече се срещнаха по-рано този месец в Пхенян, за да обсъдят детайлите около двустранната среща на върха във виетнамската столица на 27 и 28 февруари.