Първият кръг от консултациите на "Има такъв народ" с останалите парламентарни групи за съставяне на редовно правителство вече започна. Най-многочислената политическа сила в НС ще разговаря с всички партии без ГЕРБ.

На масата за преговори в зала "Запад" на Народното събране сядат представителите на "Демократична България", начело с Христо Иванов и Атанас Атанасов. От страна на "Има такъв народ" участват Тошко Йорданов, Филип Станев, Ивайло Вълчев и Виктория Василева.

"Благодаря ви, че приехте поканата за тази среща. Надявам се да протече спокойно и лесно, защото поне от наша гледна точка нямаме разминавания. И да имаме някакви различия те са в начина на постигане на крайната цел", заяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ". Той призова да се даде добър знак, за да има правителство.

"Колеги, и ние да благодарим за поканата. Самият факт, че минаха тези избори по начина, по който минаха, че подобрихте своя резултат, е поредица от добри знаци. Ще участваме в това с позитивизъм и максимална енергия от наша страна", подчерта от своя страна Христо Иванов.

След разманата на първите думи срещата продължи при закрити врати.

Консултациите за бъдещо управление продължават в събота между парламентарните групи на "Има такъв народ" и ПГ "Изправи се БГ!Ние идваме!" и ПГ "БСП за България"

Очаквайте подробности