Във вчерашния ден завършихме законодателната програма на коалицията от "Продължаваме промяната" и днес ще бъде изпратена на коалиционните партньори. Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков преди началото на днешното редовно правителствено заседание.

"Тя съдържа над 40 законопроекта, които трябва да бъдат приети в следващите шест месеца. Реално голяма част от тях трябва да бъдат приети в следващите четири месеца, ако искаме България да продължи в този темп, в който в момента сме застанали, и милиардите евро за усвояване, които трябва да влязат в българската икономика, да се усвоят", каза още Петков.

"Ето защо е толкова важно решението в следващите няколко дни на всеки един депутат, който трябва да реши дали иска да закрие българския парламент и да направи невъзможно тази програма да се реализира, или ще прояви държавното отговорно отношение и ще застане зад развитието на България", отбеляза премиерът в оставка относно предстоящите решения на депутатите за преговорите за съставяне на кабинет в рамките на 47-ото Народно събание.

Петков поздрави и министъра на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер за подписан меморандум с чужда компания за инвестиции в страната ни от 84 милиона.

"Започнахме го заедно преди година в министерството на икономиката. Радвам се, че днес министърът успя да го завърши, така че - поздравления", каза още Кирил Петков.