Новият модел, с който управляваме кризата, вече дава своите ясни резултати. В момента не затваряме нито една от областите, бизнесите". Това заяви пред журналисти премиерът Кирил Петков след края на правителственото редовно заседание. Той уточни, че все още обаче тече оперативно заседание на МС.

Петков поясни, че се прилагат отделни мерки в някои области, защото "имаме учители, които са заболели".

"Но това е на ниво области и училища по места", допълни той.

"За първи път имаме доста ясна прогноза накъде вървят нещата. Добрата новина е, че интензивните легла засега не се запълват с някаква опасна скорост", похвали се министър-председателят, като каза, че този индикатор се следи много внимателно.

Кабинетът обсъдил много внимателно и всички проекти, които искаме да осъществим със Скопие. Всеки министър има задачата да даде конкретни предложения за съвместни проекти със Северна Македония, съобщи Кирил Петков.

"Време е 30-те години, които сме загубили, да ги наваксаме с ясни и конкретни действия във всичките 5 сфери", коментира премиерът. "Всеки министър дава конкретни предложения за съвместна работа и проекти, така че да не бъде само политическо говорене, а да има реални резултати при следващата среща", каза още Петков. Срещата между българското и северомакедонското правителства е планирана за 25 януари.

Премиерът обобщи и какви мерки за компенсация на енергийните цени предприема кабинетът, като съобщи, че на заседанието на МС било обсъдени и проблеми с язовирите.