ДПС ще положи усилия да се сформира редовен кабинет и няма да чертае разделителни линии. Това заяви в кратко изявление лидерът на Движението Мустафа Карадайъ с уговорката, че сериозния анализ и коментар от партията ще направят, когато са ясни окончателните резултати на ЦИК.

"Ще положим всички усилия да има кабинет", добави Карадайъ, като посочи, че това се налага заради поредицата кризи, които са налице в страната. 

"Искам само да припомня, че още в кампанията за 48 НС и за 49 НС призовавахме всички партии да имат такова поведение, че да не чертаят разделителни линии. От нас не очаквайте разделителни линии, ние сме тези, които призоваваха за диалог", каза Карадайъ.

"В тази ситуация, в която се намира държавата, на българските политици ни е нужен разум. И може би до някаква степен мотото на нашата кампания е в основата на това тази вечер всички политически сили да бъдат въздържани, защото след изборните резултати е необходим диалог и в него да намерим онази формула, в която дневният ред да стане дневен ред на политиците, на НС и на бъдещия кабинет", коментира Карадайъ.

"Няма да се водим от "говорещите глави", а от проблемите на българските граждани", уточни лидерът на ДПС, като добави, че по време на обиколката на партията из страната са видели добре какъв е дневният ред на хората.

"Наесен ще има местни избори, искам категорично да заявя", каза той в отговор на журналистически въпрос дали ще има нов вот през есента.

"Ние също получавахме сигнали. За съжаление повечето са ни след изборния ден и по време на гласуването в изборния ден. Получихме доста сигнали, ние поемаме ангажимент всички онези сигнали, които са достигнали до нас, всеки един да бъде проверен и всеки нарушител на закона да понесе отговорността си с цялата строгост на закона", зарече се лидерът на ДПС.

Той уточни, че непроверена информация няма да коментира и отказа на този етап подробности за сигналите преди от ДПс да ги проверят.