"Призовавам хората да гласуват не само заради хубавото време, а защото това е начинът, по който нашият глас да бъде чут. Аз днес гласувах за по-сигурна, по-чиста и по-хубава София, за хората, които знаят как да го направят, за хората, които са доказали, че могат да носят отговорност" - това заяви кандидат-кметът на София Антон Хекимян, след като упражни правото си на вот във Второ СУ "Академик Емилиян Станев" в ж.к. "Бъкстон".

"Гласувах за това хаосът в държавата, който виждаме в последните две години и половина да не се повтори в София. Надявам се да не се повтори и в други общини в България. Време е София да бъде още по-добре управлявана", коментира още номинираният от ГЕРБ.

Снимка: БТА

Попитан дали гласуването само на хартия ще промени по някакъв начин резултата и нагласите на избирателите, Хекимян отговори така:

"Вие виждате колко хора са пред урните на опашки, което означава, че хората искат да гласуват, вярват в този избирателен процес. Аз винаги съм гласувал, откакто има машини, с машини, щях да го направя и сега, ако не бяхме изгубили доверието в този процес".

Снимка: БТА

"Искам да получа отговори от политическите лица, които дължат такива отговори, но така и не ги чух през последните 48 часа, но не искам да коментирам темата, защото не искам да съм част от хората, които правят внушения в деня за размисъл и в деня за гласуване. Още в петък призовах хората да гласуват на хартия", добави бившият журналист.