Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново разкритикува служебното правителство и президента. Той направи сравнение с времето на своето управление и сегашния скок на цените на тока и всичко останало.

"12 години имахме най-ниските като цена ток и газ. Когато със стотинки дръпнеше цената на горивата, имаше протести и обширни репортажи за скока на цените. За 5 месеца от 70 лв. токът стана 400 лв. Мога да се обзаложа с Радев, че с тези "мерки" за Нова година токът ще стане 500 лв.", посочи той.

"България ще има тежки проблеми, ако се продължава така - няма път, няма посока. Задава се чудовищна инфлация. Това означава обедняване", прогнозира лидерът на ГЕРБ.

Борисов констатира още, че "България е в пълна изолация." Той нарочи за това президента Румен Радев. "Няма път, няма посока, няма стабилност, няма отговорни хора", заключи Борисов.

"Служебният кабинет излъга пенсионерите - "Татко каза, че ще ми купи колело, ама друг път!". Обещаха пари на хората, които не могат да гарантират. През януари няма да има пари за пенсии, ако българите продължават да вярват на диктатора Румен Радев", заяви Борисов.

"Румен Радев си позволява да се бърка в работата на Конституционния съд и да се меси в решенията на съдиите. Кирил Петков смята, че Лозан Панов трябвало да бъде главен прокурор, защото му е симпатичен. Това е разбирането им за промяна на съдебна система, така "почтените" управляват България", обвини още лидерът на ГЕРБ.

Борисов отново отправи критики към екипа на здравното министерство за несправяне с кризата с пандемията от коронавирус.

"У нас ежедневно има над 100 починали от COVID. Все едно това го няма, ваксинацията няма. В същото време Европа отвори. Защо? Защото Радев и Кацаров експериментират", обвини лидерът на ГЕРБ.

"Не казвам, че хората трябват да се плашат, но същото беше и преди 20 дни, когато заседна корабът. За това време щяха да дойдат влекачи от Ротердам, да го разтоварим, да го издърпаме. Това е огледален образ на пълното им безхаберие. Аз си спомням, беше умрял един делфин, колкото протести имаше. Какво се е променило сега? Нещо повече, Радев казва, че има адекватни мерки. Адекватните мерки по Радевски са да се изсипе торта в морето", не подмина и темата за "Вера Су" Борисов.

Бившият премиер коментира, че е дошъл в Пловдив по "Тракия", която "едно време е била гордост".

"Сега е превърната в опасно съоръжение. Месеци наред няма една сменена мантинела. На 2 октомври тази година шефката на АПИ е казала, че заплатата й не зависи от нищо друго, освен от правилника. Госпожо, не само вашата заплата е вдигната заради нашето управление, а и доходите на всички. Защото през цялото ни управление това се говори", коментира още Бойко Борисов.

Борисов направи коментарите в Пловдив, където участва в среща с женската организация на ГЕРБ. В града на тепетата Борисов потвърди, че той ще води листата на партията тук.