Премиерът Бойко Борисов тръгна на инспекция по морето. Той подкара катер от Морската гара във Варна, като вече традиционно излъчи пътуването на живо във Фейсбук страницата си. 

Машината е дарена през 2018 г. от САЩ и разполага с най-модерната навигационна апаратура.

Борисов е в морската столица за посещение на Националното военноморско учение "Бриз 2019" и среща с пожарникарите в пожарната служба в "Аспарухово". С тях той ще се види в 12 часа.

"Искам да видя пожарната. Каква хубава пожарна направихме. Някои искат всичко наведнъж, но не става", обясни Борисов.

По-рано БСП и "Воля" поискаха президентът и премиерът да се явят в парламента заради изтребителите F-16, но и двамата не са в София. Румен Радев е на събора в Рожен, а Борисов - във Варна.

Всички снимки вижте тук >>

Снимка: МС

"Добре е, че икономиката тегли напред, има приходи в бюджета и можем да отделяме повече средства за доходи, за модерна техника", отбеляза министър-председателят при пристигането си на националното военноморско учение "Бриз 2019". 

Снимка: МС

Националното военноморско учение "Бриз 2019" се провежда от 12 до 21 юли в териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на Република България и в райони, които са обявени своевременно.

В учението участват 11 държави с 26 бойни и спомагателни кораби и катери, 5 самолета, 5 вертолета и 2018 военнослужещи от военноморските сили на България, Албания, Белгия, Гърция, Италия, Канада, Полша, Румъния, САЩ, Турция, Франция, Втората постоянна група кораби на НАТО и Втората постоянната група противоминни кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса, както и 132 души от 21 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, местни органи на управление, неправителствени и частни организации.

Основната идея на учението е да се повиши оперативната съвместимост и взаимодействието между ВМС на участващите в учението страни.

Снимка: МС