Лидерът на ДПС Делян Пеевски реагира на коментарите на Бойко Борисов и Кирил Петков с кого ще бъде ДПС след изборите, като им напомни, че това го решават само техните избиратели и партията им. Пеевски прогнозира още, че е твърде вероятно ДПС да се подреди между формациите на Борисов и Петков. 

"Не е нужно да се кумува, първо да видим как ще ни подреди народът. Може пък аз да застана между тях и да не им позволя да откраднат държавата Кирил Петков и компания. Със сигурност няма да им позволя да разбият българските служби и правосъдната система", заяви в кулоарите на Народното събрание Пеевски. "Аз няма да им позволя да разбият държавата. Аз, Делян Пеевски", натърти той.

И по повод кумуването на ПП-ДБ за това кой на кого ще е булка, Пеевски отвърна, че по-скоро "Петков и компания" след изборите "ще драскат по вратата на Борисов в Банкя".

"Кирил Петков може да бъде булка само на Бойко Борисов, защото той е като един сладък пудел, който ще драска на вратата в Банкя. Бъдете сигурни. От днес ви го предричам. До него сигурно ще е неговата приятелка, която днес е по телевизиите. Ще драскат, ще скимтят и ще искат да влязат в неговия кучкарник, и да си играят с неговите овчарки", каза Пеевски пред медиите.

"Тези хора не могат нищо друго друго да направят освен да скимтят и да се молят на Брисов. Този проект приключи, той остана при контрабандните канали и техния ментор Рашков. Те приключиха при пачките, аз виждам, че техните избиратели се срамуват от тях", добави лидерът на ДПС.

И продължи  с критики по адрес на "Продължаваме промяната", като отсега заяви, че ДПС след вота не може да работи с тях.

"Тази Промяна се видя, че вече е пълна контрабандна подмяна. Защо говорят постоянно за ДПС? Искам да видя какво ще решат избирателите, кой ще е първи, втори, трети, след това ще се говори има ли възможности", коментира Пеевски, като подчерта, че ако се окаже, че "тези хора са ограбили парите на нашите майки, дядовци, близки, да не могат да живеят достойно, с тях не можем да работим ние". И цитира акцента на Кирил Петков, който обича да изтъква тъй наречения "интегритет".

Пеевски разказа още кой и как е сдобрил лидера на ГЕРБ със съпредседателя на ПП, след като Борисов не му говорил цели два месеца.

"А Кирил, който обяснява кой на кого е увиснал, молеше и скимтеше да го заведа при Борисов, който два месеца не говореше с него, Молеше да го сдобря - "моля те, сдобри ме с Бойко, моля те, сдобри ме". Аз не го сдобрих, тази вина търсете в Йордан Цонев, който един ден го хвърли в кабинета на Борисов, като един малък пудел, и затвори вратата след него", описа лидерът на ДПС случката на помирението между Борисов и Петков.

И продължи да описва сцената: "А Борисов гледаше като Тодор Живков на 9 срещу 10 ноември. Борисов, като го видя вътре, стана и го прегърна, защото Бойко има голямо сърце, в което може да вземе всички", отбеляза Пеевски. Той предрече колаборация между Петков и Борисов след вота "2 в 1".

"Предричам, че е много вероятно този пудел да е част от неговия кучкарник", каза Пеевски по адрес на Кирил Петков.